Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Επανεκκίνηση με νέα ομάδα δράσης

ΠΑΣΟΚ: Επανεκκίνηση με νέα ομάδα δράσης

ΠΑΣΟΚ: Το συνέδριο έδειξε μια διάθεση ανανέωσης, αλλά και συμπεριληπτικότητας

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε ένα κεντρικό μήνυμα: πως η επόμενη εποχή του κόμματος, στον δύσκολο δρόμο προς την κάλπη της απλής αναλογικής, θα βρει το στελεχιακό του δυναμικό ενωμένο. Αυτή η διάθεση, με την οποία ξεκίνησε τη θητεία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχίζεται ως πρόθεση από τη Χαριλάου Τρικούπη και θεωρείται πως θα γίνει εμφανής τόσο στην εκλογή των στελεχών για το Πολιτικό Συμβούλιο όσο και στον τρόπο λειτουργίας από εδώ και πέρα.

Ο πυρήνας του Ανδρουλάκη δουλεύει στην ίδια λογική. Δύο εκ των τριών πρώτων της Κεντρικής Επιτροπής αποτελούν τη δεδομένη στιγμή δύο πρόσωπα στον στενό κύκλο του προέδρου. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που γνωρίζει τον Ανδρουλάκη από τα φοιτητικά του χρόνια, και εξελέγη πρώτος, αναμένεται να διαδεχθεί τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στη θέση του γραμματέα και έχει στόχο να εμπλέξει τον οργανωτικό πυρήνα του κόμματος στην πολιτική διαδικασία – με απώτερο σκοπό να κάνει το κόμμα πιο συμμετοχικό στη λήψη αποφάσεων. Ο Στέφανος Ξεκαλάκης, που επίσης βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια μαζί με τον Ανδρουλάκη, διατηρεί καλές σχέσεις με τους συνεργαζόμενους με την κομματική πλειοψηφία και θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στον νότιο τομέα της Β’ Αθήνας. Παρά τις χαμηλές θέσεις των γυναικών στην κατάταξη της Κεντρικής Επιτροπής, αυτό δεν σημαίνει πως ο κύκλος του Ανδρουλάκη δεν τις περιλαμβάνει. Πέρα από τη διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου, Ελενα Αναστασίου, και τη Μάρα Κουκουδάκη που διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό στη Χαριλάου Τρικούπη, μια από τις γυναίκες της νεότερης γενιάς που διατηρεί επαφές με τον Ανδρουλάκη είναι η Ρωξάνη Μπέη, που αναμένεται να είναι υποψήφια στην Α’ Αθήνας στις επόμενες εκλογές.

Το συνέδριο έδειξε μια διάθεση ανανέωσης, αλλά και συμπεριληπτικότητας – αφενός, δηλαδή, μια νέα γενιά βγαίνει μπροστά, όμως η προηγούμενη δεν αποκλείεται από τις αποφάσεις και τη συμμετοχή στις διαδικασίες. Αυτή η ενωτική διάθεση συμβολίζεται στους ρόλους που κατέχουν τόσο ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Σαλαγιάννης, όσο και ο επικεφαλής της ομάδας ψηφοδελτίων, Βαγγέλης Αργύρης – οι οποίοι διατηρούν επιπλέον συμβουλευτικό ρόλο μέσα στη Χαριλάου Τρικούπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος συμμετέχει στην Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο λόγω της θέσης του, ενώ ο δεύτερος δεν έβαλε υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή, θέλοντας να δώσει χώρο στη νεότερη γενιά να βγει μπροστά.

Το Πολιτικό Συμβούλιο

Στα τριάντα άτομα θα ανέρχεται και η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, η συζήτηση για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει. Πρόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, που θα έχει και δικό του γύρο επαφών, είναι να καταθέσει μια συνθετική πρόταση στο σώμα της Κεντρικής Επιτροπής προς ψήφιση, με πρόσωπα από όλες τις τάσεις και εκπροσώπηση των γυναικών. Με τη λογική του συνεδρίου, θα συμβολίζει την ανανέωση και θα ενσωματώνει και τις προηγούμενες γενιές στελεχών. Οι «πρώτοι των πρώτων» θα αποτελούν αναπόφευκτα κομμάτι της πρότασης (ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ως μελλοντικός γραμματέας, θα μετέχει ούτως ή άλλως βάσει καταστατικού), ενώ μέσα στην πρόταση θα υπάρχουν και πρόσωπα με εξειδίκευση σε κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία, που θα χρειάζεται ενημέρωση και διαβούλευση. Η σταυροδοσία για την εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου, από την άλλη, θα κατέβει από το 100% της τελευταίας φοράς στα επίπεδα των προηγούμενων εποχών.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024