ΑΠΘ: Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών – Διαμαρτύρονται για την παρουσία αστυνομικών
Οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν να αντιδρούν στην παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ, αναφέροντας ότι δεν γίνεται να υπάρχει παιδεία κάτω από ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας
Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών βρίσκονται σε εξέλιξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με φόντο την παρουσία αστυνομικών.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν να αντιδρούν στην παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ, αναφέροντας ότι δεν γίνεται να υπάρχει παιδεία κάτω από ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας ενώ την ίδια στιγμή ζητούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.
«Το τελευταίο πράγμα που λείπει αυτή τη στιγμή από τα πανεπιστήμια μας, είναι η αστυνομία. Παλεύουμε γενικότερα για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας και για κατάργηση στην πράξη του νόμου Χρυσοχοϊδη Κεραμέως, του οργανωμένου σχεδίου που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στο ΑΠΘ και στόχο έχει τη νομιμοποίηση στη συνείδηση των συμφοιτητών μας, της πανεπιστημιακής αστυνομίας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τάσος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Νομικής.
Για οργανωμένο σχέδιο καταστολής και νομιμοποίησης της παρουσίας της αστυνομίας τους χώρους του πανεπιστημίου, έκανε λόγο , σύμφωνα με το grtimes, η πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Χημικού, Χριστίνα Σταμούλη.
«Θέλουμε να είμαστε φοιτητές. Παλέψαμε για να γίνουμε ξανά φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές μας και τώρα βρισκόμαστε εδώ καθημερινά με φόβο μην φάμε χημικά, μην φάμε καμία κρότου-λάμψης στο κεφάλι, αγωνιούμε για το αν θα συνεχιστούν τα μαθήματα μας και τα εργαστήρια μας μετά και τις 12:00 το μεσημέρι, μην τυχόν και δεν προλάβουμε» είπε ακόμη η φοιτήτρια.
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442