
Eurovision: Κίνηση ανθρωπιάς από τους Kalush Orchestra – Γιατί δημοπρατούν το τρόπαιο
Τα έσοδα θα διατεθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της εμπόλεμης Ουκρανίας.
Το τρόπαιο που κέρδισε στη Eurovision 2022 πώλησε το συγκρότημα Kalush Orchestra. Το ουκρανικό συγκρότημα συγκέντρωσε 900.000 δολάρια (837.180 ευρώ), ποσό που θα δώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του για την αγορά drones, που θα χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο που μαίνεται με την Ρωσία.
Η δημοπρασία για το κρυστάλλινο μικρόφωνο έγινε την Κυριακή (29/5) στο Facebook.
To τελικό ποσό προσέφερε η εταιρεία κρυπτονομισμάτων «Whitebit», με τους Kalush Orchestra να γράφουν μετά το τέλος της διαδικασίας στο Facebook:«Παιδιά είστε καταπληκτικοί! Εκτιμούμε όλους όσοι κάνατε δωρεά σε αυτή τη δημοπρασία και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα Whitebit που αγόρασε το τρόπαιο για $900.000 και τώρα είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του. Κάντε τους εγγραφή, το αξίζουν πραγματικά. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας».
Σημειώνεται, ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση του τροπαίου θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά τριών ουκρανικής κατασκευής drone PD-2.
Τα drones χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τις ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις, τόσο ως όπλα όσο και ως αεροσκάφη αναγνώρισης.
Οι Kalush Orchestra ερμήνευσαν το κομμάτι «Stefania» στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision, στο Τορίνο, και αναδείχθηκαν νικητές στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα τους.
Αφιέρωσαν το τραγούδι και τη νίκη τους στον Ουκρανικό λαό, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.
Το κομμάτι έχει γίνει ύμνος μεταξύ των Ουκρανών από όταν ξέσπασε ο πόλεμος και στο Youtube μετρά εκατομμύρια προβολές.
Θυμηθείτε την εμφάνισή τους στον διαγωνισμό
- Ιδανικό ξεκίνημα για την Άρσεναλ με γκολ του Χάβερτς (0-1 vid)
- Πόλο: ‘Εγινε χαμός στην απονομή του τροπαίου στον πρωταθλητή Ολυμπιακό (vid)
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι ημερομηνίες των τελικών της Stoiximan GBL
- Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο – Αδημοσίευτες φωτογραφίες της πριγκίπισσας Νταϊάνα ως μαθήτρια
- Με «Killers» η εντυπωσιακή τελετή έναρξης του τελικού του Champions League
- ΑΕΚ-Ολυμπιακός 68-95: Οι «ερυθρόλευκοι» σάρωσαν την Ένωση και …βλέπουν τον Παναθηναϊκό



