Ελαιόλαδο: Αυξημένη παραμένει η τιμή παραγωγού στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Πώς κινήθηκε το παγκόσμιο εμπόριο ελαιολάδου, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας
Σταθερά αυξημένες παραμένουν οι τιμές παραγωγού για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδου στην Ελλάδα. Αυξητική είναι η πορεία και στην Ισπανία, ενώ πτώση σημειώνεται σε Ιταλία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΟΕ), οι τιμές παραγωγού στην Ελλάδα από τις 18 έως τις 24 Απριλίου 2022 ήταν 3,25 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας αύξηση 12,1% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης καλλιεργητικής χρονιάς.
Την ίδια περίοδο, οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία ήταν 3,44 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας αύξηση 12,8% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.
Στην Ιταλία, οι τιμές παραγωγού ήταν 4,30 ευρώ/κιλό, σημειώνοντας πτώση κατά 7,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο την προηγούμενη καλλιεργητική χρονιά.
Παγκόσμιο εμπόριο ελαιολάδου
Αυξημένες παρουσιάζονται σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι εισαγωγές στην Ιαπωνία κατά 11% και κατά 8% στην Κίνα.
Μειωμένες όμως, εμφανίζονται οι εισαγωγές κατά 14% στην Αυστραλία, κατά 24% στη Βραζιλία, κατά 40% στον Καναδά, κατά 22% στη Ρωσία και κατά 11% στις ΗΠΑ σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.
Τους πρώτους τέσσερις μήνες του καλλιεργητικού έτους 2021/22, το εμπόριο εντός της ΕΕ μειώθηκε κατά 1% και οι εισαγωγές εκτός ΕΕ μειώθηκαν κατά 6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου καλλιεργητικού έτους.
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει, πώς κινήθηκε το εμπόριο ελαιολάδου σε οκτώ χώρες τους πρώτους πέντε μήνες του καλλιεργητικού έτους 2021/22.

- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
- Τροχαίο με την εμπλοκή λεωφορείου και δύο ΙΧ στον Πειραιά – Δύο τραυματίες
- Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται όλο και καλύτερος» (vid)
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442