Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Amarok: Με άλλα... «μάτια»

VW Amarok: Με άλλα… «μάτια»

To γερμανικό pickup ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη δεύτερη κατά σειρά γενιά του πραγματοποιώντας προς το παρόν μια ακόμα ινκόγκνιτο εμφάνιση η οποία αποκαλύπτει το ευφυές σύστημα IQ Light

H VW δίνει στη δημοσιότητα ορισμένες ακόμα λεπτομέρειες και teaser για τη νέα γενιά του Amarok η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σύντομα.

Το νέο teaser επικεντρώνεται στο ευφυές σύστημα φωτισμού IQ Light το οποίο προφανώς θα αποτελεί μέρος των εξοπλιστικών επιλογών του VW Amarok και το οποίο έγκειται σε αυτόματα φωτιστικά σώματα.

Βάσει των όσων είναι ήδη γνωστά, το νέο Amarok θα βασιστεί σε μια νέα αρχιτεκτονική η οποία αποτελεί προϊόν της συνεργασίας VW και Ford και ως εκ τούτου, θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το νέο Ford Ranger.

H VW έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι το νέο Amarok, σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα εκδοχή του που παραγόταν και στο Ανόβερο, θα κατασκευάζεται πλέον σε Νότια Αφρική και Αργεντινή από όπου θα εξάγεται στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, βάσει των στοιχείων που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα είναι σαφές ότι υπάρχουν σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με την σημερινή εκδοχή του, αν και η αισθητική του ακολουθεί σαφώς μια εξελικτική πορεία αποφεύγοντας τις κοσμογονικές αλλαγές, τουλάχιστον σε σχεδιαστικό επίπεδο.

Εκεί που θα υπάρξει διαφοροποίηση θα είναι στις διαστάσεις του καθώς, το νέο Amarok θα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του κερδίζοντας 10,0 εκατοστά σε μήκος και φτάνοντας τα 5,35 μέτρα. Αυξημένο θα είναι και το μεταξόνιο το οποίο προσθέτει 17,5 εκατοστά φτάνοντας τα 3,27 μέτρα. Επίσης, το νέο μοντέλο θα έχει πιο κοντούς προβόλους οι οποίοι αναμένεται να του εξασφαλίζουν περισσότερες off-road δυνατότητες στο μοντέλο σε σχέση με το παρελθόν. Αυξημένες θα είναι και οι μεταφορικές του ικανότητες καθώς το ωφέλιμο βάρος φόρτωσης θα ανέρχεται σε 1,2 τόνους ενώ η δυνατότητα ρυμούλκησης θα διαμορφώνεται στους 3,5 τόνους.

Ριζικές προδιαγράφονται και οι αλλαγές στο εσωτερικό του το οποίο επωφελείται από έναν εντελώς νέο σχεδιασμό με επίκεντρο τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit. Στο κέντρο του ταμπλό παρεπιδημεί το infotainment και χαμηλότερα κάποιοι φυσικοί διακόπτες τους οποίους το Amarok διατηρεί όπως συνηθίζεται στα μοντέλα της κατηγορίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους κινητήρες αν και η VW έχει σπεύσει να επιβεβαιώσει ότι ανάμεσα στις επιλογές του θα βρεθεί ένα V6 diesel μοτέρ.

Επίσης σε ό,τι αφορά τις επίσημες συστάσεις η VW περιγράφει το πρώτο μοντέλο που θα αποτελέσει τον καρπό της συνεργασίας της με την Ford σε επίπεδο τεχνολογικών ως «ένα αυτοκίνητο με νέα εμφάνισή εντός και εκτός με σαφώς περισσότερο εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένων νέων συστημάτων υποβοήθησης αλλά και ψηφιακής τεχνολογίας». Υπογραμμίζει επίσης ότι το νέο μοντέλο επιφυλάσσει «πολλές καινοτομίες για την κατηγορία».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024