Ινδονησία: Είκοσι έξι αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο πορθμείου στο στενό Μακασάρ
Το πλοίο, που μετέφερε 43 ανθρώπους και έμεινε από καύσιμα, χτυπιόταν από τα κύματα και την κακοκαιρία και κατέληξε να βυθιστεί.
Είκοσι έξι άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη βύθιση ινδονησιακού πορθμείου στο στενό Μακασάρ, που χωρίζει τα νησιά Σουλαουέζι και Βόρνεο, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι Αρχές.
Το ναυάγιο σημειώθηκε την Πέμπτη λόγω κακοκαιρίας, αλλά η είδηση δεν ήταν γνωστή στις Αρχές έως και σήμερα, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης.
Το πλοίο, που μετέφερε 43 ανθρώπους και έμεινε από καύσιμα, χτυπιόταν από τα κύματα και την κακοκαιρία και κατέληξε να βυθιστεί.
Δεκαεπτά άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.
Τα θαλάσσια ατυχήματα είναι πολλά στην Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από 17.000 νησιά και όπου οι οδηγίες ασφαλείας δεν τηρούνται πάντα.
Την περασμένη εβδομάδα, ένα οχηματαγωγό που μετέφερε περισσότερους από 800 ανθρώπους προσάραξε στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα και έμεινε καθηλωμένο για δύο ημέρες. Κανείς δεν τραυματίστηκε.
Το 2018, περισσότεροι από 150 άνθρωποι πνίγηκαν στο ναυάγιο πορθμείου στη Σουμάτρα, σε μία από τις πιο βαθιές λίμνες του κόσμου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Meta σε νέα δίκη για «εθισμό» των ανήλικων χρηστών
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Οικειοθελής εισαγωγή σε κέντρο θεραπείας
- Οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι τρόλαρε πίνοντας από μπουκάλι… Άρσεναλ! (vid, pics)
- Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Συνεχείς οι αφίξεις πλοίων στα λιμάνια της Αττικής
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας (13/4): Πού θα δείτε το ντέρμπι Εφές-Φενέρμπαχτσε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442