Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πηγές Αχέροντα: Καταγγέλλει βανδαλισμούς η Δημοτική Αρχή Σουλίου

Πηγές Αχέροντα: Καταγγέλλει βανδαλισμούς η Δημοτική Αρχή Σουλίου

Ο Δήμος Σουλίου έχει ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες αποκατάστασης στον περιβάλλοντα χώρο των πηγών Αχέροντα, κατόπιν βανδαλισμών που έγιναν αντιληπτοί από επισκέπτες στη περιοχή.

Ο Δήμος Σουλίου αποκαθιστά τα σπασμένα ξύλινα καθίσματα και τραπέζια στο μονοπάτι που οδηγεί στις Πηγές Αχέροντα και αξιοποιούνται ως σημεία ξεκούρασης των επισκεπτών στη περιοχή. Παράλληλα, καθαρίζει τα βράχια από συνθήματα που γράφτηκαν με σπρέι.

Για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν ενημέρωσαν την Δημοτική Αρχή επισκέπτες στη περιοχή. Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για όλους καθώς είναι ένα πρωτόγνωρο περιστατικό στα χρονικά της περιοχής.

Ενόψει μάλιστα της έναρξης της πολυαναμενόμενης τουριστικής περιόδου και ενώ γίνεται προσπάθεια για την ανάδειξη των πολιτιστικών και οικολογικών ευαισθησιών της πλειονότητας των πολιτών, μια μικρή ομάδα ατόμων όπως φαίνεται κατάφερε να καταστρέψει και να δυσφημίσει το τοπίο σε έναν από τους ομορφότερους και τουριστικότερους προορισμούς, τις πηγές Αχέροντα, του Δήμου Σουλίου.

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Μια μικρή ομάδα ασεβών ατόμων, χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση και παιδεία, αφού πρώτα κατέστρεψε τις κατασκευές που είχαν τοποθετηθεί για την ξεκούραση των επισκεπτών (ξύλινα καθίσματα, τραπέζια κλπ.), στη συνέχεια προέβει στην αναγραφή υβριστικών συνθημάτων, τόσο σε βράχους όσο και σε κορμούς πλατάνων κατά μήκος του μονοπατιού».

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη συγνώμη της προς τους επισκέπτες που αντίκρισαν αυτή την λυπηρή εικόνα.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024