Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce Boat Tail: To στρείδι και το μαργαριτάρι

Rolls-Royce Boat Tail: To στρείδι και το μαργαριτάρι

H μόλις τρίτη Boat Tail αποκαλύπτεται δίνοντας μια γεύση από την εμπειρία εξατομίκευσης που προσφέρει η Rolls-Royce σε λίγους και εκλεκτούς

Η Boat Tail αποτελεί ένα σχεδιαστικό πείραμα εκκεντρικότητας που κατά κάποιο τρόπο υπερβαίνει τα κάπως αυστηρά σχεδιαστικά δεδομένα της βρετανικής φίρμας και ταυτόχρονα ένα δώρο της Rolls-Royce προς το ελίτ κοινό της καθώς προσφέρει ακόμα περισσότερα περιθώρια πολυτελούς εξατομίκευσης. Χάρη σε αυτή αλλά και τον αριθμό παραγωγής που περιορίζεται σε μόλις τρία αντίτυπα η Boat Τail αποτελεί την επιτομή της σύγχρονης σπανιότητας στους τέσσερις τροχούς.

 Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με την τρίτη παραλλαγή αυτού του σπάνιου είδους η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις προορίζεται για ένα πελάτη με βιομηχανία μαργαριταριών ενώ να σημειωθεί ότι οι δύο προηγούμενες Boat Tail ανήκουν στον Jay-Z και σε ένα πλούσιο κινέζο επιχειρηματία.

Η έμπνευση για την συγκεκριμένη προήλθε από τον κόσμο των  μαργαριταριών καθώς όπως αποκαλύπτει η Rolls-Royce ο ιδιοκτήτης της Boat Tail παρέδωσε στους σχεδιαστές της φίρμας τέσσερα κελύφη στρειδιών προκειμένου να μιμηθούν τις ιριδίζουσες ροζ χρυσές αποχρώσεις τους. Να σημειωθεί ότι η απόχρωση που προέκυψε αποτελεί από τα πιο πολύπλοκα χρώματα που χρειάστηκε να κατασκευάσει ποτέ η Rolls-Royce.

Πλην της εξατομίκευσης, η Boat tail ξεχωρίζει από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμένο «πίσω deck» όπως το ονομάζει η Rolls-Royce, το οποίο έχει σχεδιαστεί με έμπνευση από τα υπερπολυτελή γιοτ. Να σημειωθεί ότι το deck από ειδικά επεξεργασμένο ξύλο αποτελεί την εκδοχή της Rolls-Royce για ένα αποθηκευτικό χώρο φιλοξενίας των απαραίτητων για μια εκδρομή και γεύμα στην φύση ενώ προκειμένου να υπηρετήσει το συγκεκριμένο σκεπτικό διαθέτει ακόμα και βάση για ομπρέλα.

Εκτός από το παράξενο πορτ μπαγκάζ με το χαρακτηριστικό τρόπο ανοίγματος, η Boat Tail διαθέτει και μια διαφορετικά σε σχέση με τα συνήθη πρότυπα της Rolls-Royce γρίλια την οποία η βρετανική φίρμα κωδικοποιεί με την ονομασία Pantheon. Aξίζει να σημειωθεί ότι για την περίσταση της συγκεκριμένης έκδοσης το έμβλημα της Rolls-Royce, Spirit of Ecstasy περιβάλλεται επίσης από ροζ χρυσό.

Στο εσωτερικό αξιοποιείται δέρμα στην απόχρωση του κονιάκ αλλά και του εσωτερικού των στρειδιών σε συνδυασμό με λεπτομέρειες από ροζ χρυσό στο ταμπλό. Το παραδοσιακό ρολόι στο κέντρο του ταμπλό προέρχεται από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη του μοντέλου.

Αφετηρία για την έκδοση η οποία έχει το θεαματικό μήκος των 5,8 μέτρων αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή του αλουμινένιου χωροδικτυώματος που φιλοξενεί και την Phantom ενώ την ίδια προέλευση έχει και ο κινητήρας, εν προκειμένω ο θηριώδης V12 των 6,75 λίτρων.

Αναμενόμενα η βρετανική φίρμα δεν δημοσιοποιεί στοιχεία που να αφορούν τις επιδόσεις της έκδοσης ωστόσο με δεδομένη τη συνάφεια με την Phantom, η Boat Τail των 571 ίππων αναμένεται να εξασφαλίζει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 5,5 δευτερόλεπτα. Ωστόσο αυτό μάλλον λίγη σημασία έχει για ένα αυτοκίνητο με τιμή που ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ και αφού ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Concorso d’ Eleganza θα «κρυφτεί» στην προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη της.

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024