Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 9X8 Hypercar: Ο διεκδικητής

Peugeot 9X8 Hypercar: Ο διεκδικητής

H γαλλική φίρμα επιστρέφει στο Le Mans από το 2023, ξεκινώντας με μια πρόβα τζενεράλε στην Monza όπου το υβριδικό 9Χ8 θα πραγματοποιήσει την παρθενική αγωνιστική του εμφάνιση πριν ριχτεί στην δράση του κλασικού γαλλικού αγώνα την επόμενη χρονιά

Κλείδωσε η επιστροφή της Peugeot στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans όπου θα διεκδικήσει την νίκη από το 2023, διαγωνιζόμενη στην υβριδική κατηγορία. Βέβαια, όπως εύκολα υποθέτει κανείς το 9Χ8 Hypercar θα δοκιμαστεί πριν το γαλλικό αγώνα και συγκεκριμένο στον τέταρτο αγώνα του πρωταθλήματος αντοχής που θα πραγματοποιηθεί στην Monza στις 10 Ιουλίου.

Εν όψει της συγκεκριμένης περίστασης η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες σύσσωμης της ομάδας και του αγωνιστικού στην τελική μορφή του η οποία μένει πιστή στο εντυπωσιακό πρωτότυπο που έχει δημιουργήσει η Peugeot με εξαίρεση βέβαια την θηριώδη αεροδυναμική πτέρυγα. Όπως είχε επισημάνει ο  τεχνικός διευθυντής της Peugeot Sport, Oliver Jansonnie για τους λόγους αφαίρεσής της «οι υπολογισμοί και οι δοκιμές στην αεροσήραγγα μας έπεισαν για την ορθότητα της επιλογής μας να την αφαιρέσουμε».

Παρά τον αγωνιστικό χαρακτήρα του μοντέλου, είναι σαφές ότι οι σχεδιαστές της Peugeot επιχείρησαν να αναπαραγάγουν ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία από τα «πολιτικά» αυτοκίνητα της φίρμας όπως μαρτυρεί η χαρακτηριστική όψη του ενώ η ίδια προσπάθεια, παραδόξως για αγωνιστικό αυτοκίνητο, έχει γίνει και στο εσωτερικό που θυμίζει το i-Cockpit.

Στην αθέατη πλευρά του μοντέλου βρίσκεται ένας twin-turbo V6 με χωρητικότητα 2,6 λίτρων και απόδοση 680 ίππους, τοποθετημένος στο κέντρο της κατασκευής, που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 290 ίππων ο οποίος βρίσκεται στον μπροστινό άξονα. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αναλαμβάνει να κινεί τους πίσω τροχούς με την συνδρομή ενός σειριακού κιβωτίου επτά σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά το οδηγικό team της Peugeot που θα επιχειρήσει να επαναλάβει την επιτυχία των 905 και 908 των αρχών της δεκαετίας του ’90, αποτελείται από τους Paul di Resta, Loic Duval, Mikkel Jensen, Gustavo Menezes, Jean Eric Vergne και James Rossiter που αντικαθιστά τον Kevin Magnussen ο οποίος πήρε «μεταγραφή» για την Formula 1.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024