Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντράγκι: Ζήτησε από τον Πούτιν να μην μπλοκάρεται το σιτάρι που βρίσκεται στις ουκρανικές αποθήκες

Ντράγκι: Ζήτησε από τον Πούτιν να μην μπλοκάρεται το σιτάρι που βρίσκεται στις ουκρανικές αποθήκες

Ο Μάριο Ντράγκι μίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο σχετικά με την επισιτιστική κρίση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα το απόγευμα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Έψαξα τον Πούτιν για να του ζητήσω να σταματήσει να μπλοκάρεται το σιτάρι που βρίσκεται στις ουκρανικές αποθήκες, διότι η επισιτιστική κρίση η οποία πλησιάζει και ήδη υφίσταται σε ορισμένες αφρικανικές χώρες θα έχει τεράστιες διαστάσεις και τρομερές συνέπειες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Ας ελπίσουμε να φέρει αποτέλεσμα»

«Η συνεργασία θα πρέπει να έχει ως στόχο τον καθαρισμό των λιμανιών από τις νάρκες, με την εγγύηση ότι δεν θα γίνουν επιθέσεις κατά την διαδικασία αυτή. Δεν αναφερθήκαμε σε εγγυήσεις. Υπήρξε μια διάθεση του Πούτιν να ακολουθηθεί αυτή η οδός. Είναι μια πρωτοβουλία που ένιωσα ότι έπρεπε  να αναλάβω, λόγω της σοβαρότητας της ανθρωπιστικής κρίσης. Ας ελπίζουμε να φέρει αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, δήλωσε ότι θα μιλήσει πάντα για το ίδιο θέμα κύριας σημασίας και με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, ενώ «κατά το τηλεφώνημα με τον Πούτιν δεν διέκρινε αχτίδες ελπίδας σε ό, τι αφορά μια συνολική ειρήνευση στην Ουκρανία».

«Θα ενημερώσω σχετικά με την επικοινωνία αυτή και την ευρωπαϊκή σύνοδο των ηγετών της ΕΕ, την ερχόμενη εβδομάδα. Μπορεί  η προσπάθεια να μην επιτύχει, αλλά η σοβαρότητα της κατάστασης μας επιβάλλει να καταβάλουμε την συγκεκριμένη προσπάθεια», είπε τέλος ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024