Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα προχωρά, κόντρα στις «Κασσάνδρες»

Η Ελλάδα προχωρά, κόντρα στις «Κασσάνδρες»

Οι διπλωματικές επιτυχίες της κυβέρνησης, αλλά και τα μέτρα στήριξης των πολιτών δείχνουν ότι η χώρα είναι σε σωστό δρόμο

Σε πείσμα μιας στείρας και καταστροφολογικής αντιπολίτευσης που αδιαφορεί για τα συμφέροντα της χώρας, η κυβέρνηση με προσεκτικά βήματα αναβαθμίζει την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον και η ιστορική ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, ανέδειξε τον ίδιο σε ευρωπαίο ηγέτη και την πατρίδα μας σε ισχυρό σύμμαχο των ΗΠΑ και υπολογίσιμη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκνευρισμός των Τούρκων και οι απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον παρίας της διπλωματίας.

Η αναβάθμιση της χώρας μας δεν αφορά μόνο τις διεθνείς σχέσεις, αλλά και την οικονομία.

Η έκθεση της Κομισιόν που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες, ανοίγει το δρόμο για έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προόδου και για τον τελευταίο σταθμό προτού η ελληνική οικονομία πετύχει τον κορυφαίο εθνικό στόχο: Την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα με την οποία θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο του πολυετούς οικονομικού Γολγοθά.

Πριν από λίγα 24ωρα η κυβέρνηση πήρε το πράσινο φως για το σχέδιο που έχει εκπονήσει κατά της ενεργειακής ακρίβειας.

Περισσότερα από 1,6 δις ευρώ επιπλέον κονδύλια θα δοθούν για να μειωθούν δραστικά οι λογαριασμοί του ρεύματος και να στηριχθούν καίρια τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Κι όλα αυτά τα επιτεύγματα έρχονται σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να κλείνει τρεις μήνες, την ενεργειακή κρίση να χτυπά τον πλανήτη και την επισιτιστική κρίση να βρίσκεται προ των πυλών.

Αλλά και με τις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, και φυσικά η Ελλάδα, σε υγειονομικό επίπεδο.

Προκλητικοί στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το σύνθημα ήταν «Δίπλα στον Πολίτη». Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνει από το 2019 η κυβέρνηση. Κόντρα στις «Κασσάνδρες» του ΣΥΡΙΖΑ, που εύχονται να καταστραφεί η χώρα για να έρθουν οι ίδιοι ως αυτόκλητοι σωτήρες.

Και είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλούν αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια το 2015, που συνεργάστηκαν με την «ψεκασμένη» ακροδεξιά, που διέλυσαν τους θεσμούς, καταπάτησαν κάθε έννοια δικαίου και ανεξάρτητης αρχής, που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε φτωχό συγγενή της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις που καλείται να διαχειριστεί, συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό έργο προκειμένου να βελτιωθεί το επενδυτικό περιβάλλον και να μπουν οι βάσεις για μια καλύτερη επόμενη ημέρα για τη χώρα.

Οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών δείχνουν ότι οι πολίτες επικροτούν τις τιτάνιες προσπάθειες που γίνονται σε όλα τα επίπεδα.

Και το διακύβευμα των επόμενων μηνών, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, θα είναι κυρίως να σταθεί όρθια η Ελλάδα και οι πολίτες.

Και να μην ξαναγυρίσει η χώρα ποτέ σε καταστάσεις που την πλήγωσαν, την απαξίωσαν, την μίκρυναν.

Η Σοφία Νικολάου είναι δικηγόρος, πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024