Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς: Ο γύρος του κόσμου σε έναν χρόνο (vids)

Τσιτσιπάς: Ο γύρος του κόσμου σε έναν χρόνο (vids)

Όλα όσα έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον περσινό τελικό του Ρολάν Γκαρός μέχρι σήμερα.

Με οδηγό το «back to back» στο Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινά το ταξίδι του στο φετινό Roland Garros με στόχο το πρώτο Grand Slam της καριέρας του.

Ο 23χρονος ο οποίος την φετινή περίοδο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχει ραντεβού με την ιστορία στην Πόλη του φωτός θέλοντας να γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατακτά ένα από τα τέσσερα Grand Slams!

Ο Νο 4 του κόσμου είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά μαζί με τους Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο «Στεφ» μάλιστα φέτος έχει χάσει στο χώμα μόνο από τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Κάρλος Αλκαράθ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Το 2021 ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τένις, καθώς προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Roland Garros, έχοντας αποκλείσει μεταξύ άλλων τους Ντανιίλ Μεντβέντεφ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Στον μεγάλο τελικό του Γαλλικού Όπεν ο Τσιτσιπάς ξαναβρήκε μπροστά του τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, τον οποίο κόντραρε στα ίσα, ωστόσο ο Σέρβος πέτυχε μια απίθανη ανατροπή και του στέρησε το πρώτο τρόπαιο Grand Slam της καριέρας του, μετά από 4 ώρες και 11 λεπτά!

Από εκείνο το ηλιόλουστο απόγευμα, έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος. Μεσολάβησαν πολλά. Το10.gr γυρνά τον χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει όλα όσα συνέβησαν στην καριέρα του Στέφανου, από τον χαμένο τελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς μέχρι σήμερα…

Το… σοκ του Γουίμπλεντον και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η εξαιρετική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός και το σπουδαίο επίτευγμα της συμμετοχής στον μεγάλο τελικό του γαλλικού όπεν δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με τον Ελληνα τενίστα να γνωρίζει σοκαριστικό αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον.

Ο 23χρονος ήταν φανερά ανέτοιμος για το sweep από τη χωμάτινη σεζόν στην αντίστοιχη του γρασιδιού. Δεν αγωνίστηκε σε κανένα grass court τουρνουά πριν το τρίτο Grand Slam της σεζόν και η περιπέτειά του στο Λονδίνο αποδείχθηκε σύντομη, αφού ηττήθηκε στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον με 3-0 σετ από τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφό (6-4, 6-3, 6-3).

Στη συνέχεια ο Στέφανος αγωνίστηκε στο χωμάτινο τουρνουά του Αμβούργου, όπου επίσης δεν κατάφερε να διακριθεί, αφού ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον Φιλίπ Κραϊνοβιτς με 2-1 σετ (3-6, 6-1, 6-3). Στα τέλη Ιουλίου αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο συμπατριώτης μας πήγε στην Ιαπωνία με στόχο ένα μετάλλιο, αλλά κατάφερε να φτάσει μέχρι τους «16», όπου ηττήθηκε από τον Ούγκο Ούμπερτ με 2-1 σετ (2-6, 7-6 [4], 6-2).

Το US Open και ο τραυματισμός

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκουράστηκε για περίπου 10 ημέρες και επέστρεψε στη δράση, αγωνιζόμενος στο Toronto Masters. Εκεί έφτασε στα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον Ρέιλι Οπέλκα με 2-1 σετ (6-7 [2], 7-6 [4], 6-4), ενώ ακολούθησε το αντίστοιχο τουρνουά Masters του Σινσινάτι, όπου έφτασε επίσης μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί, ωστόσο, ηττήθηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6 [4]).

Στη συνέχεια έπαιξε στο US Open, αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει την πορεία που έκανε στο Ρολάν Γκαρός, γνωρίζοντας την ήττα στον τρίτο γύρο από τον Κάρλος Αλκαράθ, σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στο τάι μπρέικ του πέμπτου σετ (6-3, 4-6, 7-6 [2], 0-6, 7-6 [5]).

Η outdoor hard court season στην Αμερική ολοκληρώθηκε με το Indian Wells, με τον Στέφανο να φτάνει μέχρι τους «8», όπου ηττήθηκε από τον Μπασιλασβίλι (6-4, 2-6, 6-4).

Η επιστροφή στην Ευρώπη δεν συνδυάστηκε με επιτυχίες, με τον Τσιτσιπά να αποκλείεται στους 16 του τουρνουά της Βιέννης από τον Φράνσις Τιαφό (3-6, 6-3, 6-4), ενώ ακολούθησε η ήττα στον δεύτερο γύρο του Paris Masters από τον Αλεξέι Ποπίριν. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ελληνας τενίστας αποσύρθηκε λόγω προβλήματος τραυματισμού στον αγκώνα. Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τα ATP Finals, στα οποία έδωσε μόλις ένα ματς. Αυτό στον πρώτο γύρο απέναντι στον Ρούμπλεφ, στο οποίο ηττήθηκε σχετικά εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4).

Το πρόβλημα στον αγκώνα δεν τον άφησε να αγωνιστεί και να αποδώσει όπως θα ήθελε. Όπως μπορεί. Όπως… επιβάλλει η κλάση του, με τη σεζόν να ολοκληρώνεται άδοξα.

Η εγχείρηση και η επιστροφή

Κατά τη διάρκεια της off season ο Τσιτσιπάς υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον αγκώνα, με τον συμπατριώτη μας να επιστρέφει στη δράση σε χρόνο-ρεκόρ. Στην αρχή του 2022 ταξίδεψε στην Αυστραλία και αγωνίστηκε στο ATP Cup, έχοντας μια νίκη και μια ήττα. Νίκησε τον Σβάρτσμαν και ηττήθηκε από τον Μπασιλασβίλι.

Ακολούθησε το Αυστραλιανό Οπεν, με τον Στέφανο να κάνει μεγάλα πράγματα στην Μελβούρνη και να φτάνει μέχρι τον ημιτελικό, όπου ηττήθηκε από τον Μεντβέντεφ με 3-1 σετ. Στον δρόμο για τους «4» απέκλεισε τους Ιμερ, Μπαέζ, Περ, Φιτζ και Σίνερ.

Το back to back στο Μόντε Κάρλο και οι τελικοί σε Ρότερνταμ και Ρώμη

Μετά γύρισε στην Ευρώπη για να παίξει στο indoors του Ρότερνταμ, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό και διεκδίκησε τον πρώτο του τίτλο στη φετινή σεζόν, αλλά ηττήθηκε εύκολα από τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ με 2-0 σετ.

Επειτα ακολούθησε το τουρνουά στη Μασσαλία. Εκεί, όμως, γνώρισε έναν σοκαριστικό αποκλεισμό στα προημιτελικά από τον Σαφιουλίν (6-4, 6-4).

Το ταξίδι του στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια ταξίδεψε στο Μεξικό για το τουρνουά στο Ακαπούλκο, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά (σ.σ ηττήθηκε από τον Νόρι με 2-0 σετ), ενώ σύντομες αποδείχθηκαν οι πορείες τους σε Indian Wells και Μαϊάμι. Στην πρώτη περίπτωση ηττήθηκε στον τρίτο γύρο από τον Μπρουκσμπάι και στη δεύτερη στους «16» από τον Αλκαράθ.

Η σκληρή σεζόν δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με τον Ελληνα τενίστα να γυρίζει στην Ευρώπη και να κατακτά τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο.

Ο συμπατριώτης μας έκανε το back to back, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τον τίτλο, ενώ μετέπειτα αγωνίστηκε στη Βαρκελώνη, όπου ηττήθηκε από τον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά.

Στο Masters της Μαδρίτης ηττήθηκε στα ημιτελικά (σ.σ από τον Ζβέρεφ με 2-1 σετ), ενώ στο τελευταίο Masters πριν το Ρολάν Γκαρός έφτασε στον τελικό. Εκεί όμως δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, χάνοντας εύκολα με 2-0 σετ (6-0, 7-6 [5]).

Πλέον, βρίσκεται στο Παρίσι έχοντας αγωνιστεί συνολικά τη φετινή σεζόν σε 41 ματς, με απολογισμό 31/10, ενώ στη χωμάτινη σεζόν έχει το άκρως εντυπωσιακό 14/3. Ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο Ρολάν Γκαρός, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024