Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντσελότι: «Έτσι φτάσαμε στον τελικό του Champions League»

Αντσελότι: «Έτσι φτάσαμε στον τελικό του Champions League»

Ο Κάρλο Αντσελότι σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην είχε την τέλεια απόδοση, αλλά με την σκληρότητα στις κρίσιμες στιγμές κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Champions League.

Ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, παραδέχθηκε ότι οι εμφανίσεις της ομάδας του απείχαν από το να είναι τέλειες στη διαδρομή της προς τον σαββατιάτικο (28/5) τελικό του Champions League με τη Λίβερπουλ, αλλά είπε ότι οι Μαδριλένοι κατάφεραν να φτάσουν εκεί, κυρίως χάρη στην σκληρότητά τους στις καθοριστικές στιγμές.

«Δεν έχουμε επιδείξει εξαιρετική ποιότητα στο παιχνίδι μας, αλλά κανείς δεν μας ξεπέρασε όσον αφορά τη δέσμευση και το κίνητρο» είπε ο Αντσελότι σε συνέντευξη Τύπου στην ισπανική πρωτεύουσα.
«Η δέσμευση και το κίνητρο δεν αρκούν για να κατακτήσεις το τρόπαιο, αλλά πρέπει να τα έχεις στον τελικό» είπε, τονίζοντας ότι η ομάδα του είναι «ήρεμη και με κίνητρο» ενόψει του αγώνα του Σαββάτου και πως η απόφαση του Κιλιάν Μπαπέ να μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, αντί να μετακομίσει στη Ρεάλ, δεν δημιούργησε προβληματισμό στα αποδυτήρια.

Είπε ότι η εμπειρία των παικτών του και η συμμετοχή στον πέμπτο τελικό του Champions League σε οκτώ χρόνια, θα μπορούσαν επίσης να είναι ένα πλεονέκτημα.
«Μερικοί από τους παίκτες θα μπορούσαν να με διδάξουν πώς να παίζω έναν τελικό, έχουν παίξει πιο καθοριστικά παιχνίδια από εμένα» είπε με χαμόγελο ο Αντσελότι, πριν από τον πέμπτο τελικό του στο Champions League.
«Η ομιλία στα αποδυτήρια θα είναι εύκολη για μένα, δεν χρειάζεται καν να πω τίποτα γι’ αυτούς. Ξέρουν πώς να προετοιμάζονται καλύτερα από τους περισσότερους, λόγω των όσων έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια. Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο είναι το πόσο ταπεινοί και σκληρά εργαζόμενοι είναι οι παίκτες σε αυτή την ομάδα και μετά από τόση επιτυχία. Είναι έτοιμοι, αφοσιωμένοι, αλλά απολαμβάνουν πραγματικά αυτή τη στιγμή».

Παρά το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος προπονητής που στέφθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης με διαφορετικούς συλλόγους και βρίσκεται στα πρόθυρα του να ξεπεράσει τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Μπομπ Πέισλι, για να γίνει ο πρώτος που θα πανηγυρίσει τέσσερα τρόπαια Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, ο Αντσελότι είπε ότι αυτή τη σεζόν ήταν πιο δύσκολο γι’ αυτόν να ελέγξει τα συναισθήματά του, πριν τα μεγάλα παιχνίδια.
«Ιδρώνω πολύ, ο χτύπος της καρδιάς μου αρχίζει να γίνεται πιο γρήγορος. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία για μένα και δεν μπορώ πραγματικά να εξηγήσω γιατί» τόνισε ο Αντσελότι.
«Είναι δύσκολο, γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι. Μετά την έναρξη, ωστόσο, όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό. Αλλά σε αυτές τις τρεις ώρες πριν από τον αγώνα δεν υπάρχουν χάπια ή φάρμακα που να μπορούν να αλλάξουν αυτό το συναίσθημα. Απλά πρέπει να το αντιμετωπίσω».

Ο 62χρονος Ιταλός προπονητής είπε ότι οι παίκτες του είναι σε εξαιρετική κατάσταση και χωρίς τραυματισμούς ή προβλήματα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει όλη την ομάδα στη διάθεσή του το Σάββατο.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024