Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής προσφέρει πλέον μεταχειρισμένες συσκευές

Ρωσία: Ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής προσφέρει πλέον μεταχειρισμένες συσκευές

H αποχώρηση των Δυτικών εταιρειών και η κατάσταση της οικονομίας ενθαρρύνει τις αγορές από δεύτερο χέρι.

Με την Apple και άλλους κατασκευαστές να έχουν αναστείλει τις παραδόσεις, και τον πληθωρισμό να ροκανίζει αμείλικτα το εισόδημα των πολιτών, τα μεταχειρισμένα κινητά φαίνεται πως θα γίνουν η νέα μόδα στη Ρωσία.

Η MTS, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προσφέρει πλέον μεταχειρισμένες και ελαφρώς ελαττωματικές συσκευές σε χαμηλές τιμές.

«Είναι μια καλή ευκαιρία για την εταιρεία μας να προσφέρει στους καταναλωτές έναν ακόμα τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων στην αγορά ποιοτικών gadget» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Πάβελ Σουκαβάροφ, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης δικτύου λιανικής της MTS.

Η εισβολή στην Ουκρανία έπληξε τη ρωσική οικονομία και ο πληθωρισμός που ξεπερνά το 17% μειώσει ραγδαία την αγοραστική ικανότητα των Ρώσων, αν και η κεντρική τράπεζα υποστηρίζει ότι η κατάσταση μπορεί να συγκρατηθεί καθώς το ρούβλι ανεβαίνει και η καταναλωτική ζήτηση παρουσιάζει σημεία ανάκαμψης.

Η Apple ήταν μια από τις πρώτες Δυτικές εταιρείες που σταμάτησαν τις πωλήσεις στη Ρωσία μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Τις δύο πρώτες εβδομάδες διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις κινεζικών smartphone, ανέφερε τότε η εφημερίδα Kommersant.

Τώρα, η MTS προσφέρει μεταχειρισμένα κινητά των ασιατικών κατασκευαστών Huawei, Honor, Xiaomi και Samsung έως και 50% φθηνότερα από ό,τι κοστίζουν καινούργια.

Μεταξύ άλλων η εταιρεία προσφέρει συσκευές που επιστράφηκαν εντός δύο εβδομάδων από την αγορά τους ή έχουν ελαττωματικές συσκευασίες. Όλα τα κινητά συνοδεύονται από εγγύηση τριών μηνών.

Η MTS ανέφερε την περασμένη εβδομάδα δραματική πτώση 76,2% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, πτώση την οποία απέδωσε εν μέρει στα αυξημένα επιτόκια.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024