Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμπαπέ: «Για αυτό έμεινα στην Παρί…»

Εμπαπέ: «Για αυτό έμεινα στην Παρί…»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συνεχίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν αποκάλυψε ο Κίλιαν Εμπαπέ.

O Κιλιάν Εμπαπέ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η Παρί Σεν Ζερμέν, με αφορμή την επέκτασή του συμβολαίου του έως το 2025, καθισμένος δίπλα στον πρόεδρο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, παραδέχτηκε ότι ήθελε να φύγει από τον σύλλογο έναν χρόνο νωρίτερα, είπε ότι το αθλητικό πρότζεκτ της πρωταθλήτριας Γαλλίας εξελίχθηκε, ενώ ξεκαθάρισε, με αφορμή όσα ακούγονται, ότι «δεν θα υπερβώ ποτέ τον ρόλο μου ως ποδοσφαιριστής».

«Ήθελα να φύγω»

«Το πρότζεκτ άλλαξε». Έτσι εξήγησε σήμερα ο Κιλιάν Εμπαπέ την απόφασή του να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν, αντί να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Όλοι ξέρουν ότι πέρυσι ήθελα να φύγω. Είχα τη βαθιά πεποίθηση ότι ήταν η καλύτερη απόφαση εκείνη τη στιγμή» είπε, αναφέροντας στη συνέχεια τους λόγους που τον έκαναν να αλλάξει γνώμη.

«Υπάρχει ένα αθλητικό πλαίσιο και επίσης ένα ιδιωτικό, ένα πλαίσιο που λέει ότι είμαι Γάλλος, είναι η χώρα στην οποία θέλω θα ζήσω, στην οποία θέλω να γεράσω, είναι η χώρα μου. Υπάρχει αυτή η συναισθηματική πλευρά και επίσης το πρότζεκτ έχει αλλάξει. Ο σύλλογος θέλει να αλλάξει πολλά πράγματα. Η ιστορία μου εδώ δεν έχει τελειώσει» πρόσθεσε.

«Θέλω να οδηγήσω τη Γαλλία ψηλά, αποφάσισα την περασμένη εβδομάδα»

Σχετικά με το θέμα των προνομίων που φέρονται να του προσφέρθηκαν ως αντάλλαγμα για την παραμονή του, ο Μπαπέ ήθελε να είναι ξεκάθαρος: «Παραμένω ακόμη ποδοσφαιριστής και δεν θα υπερβώ αυτή την ιδιότητα. Δεν θα υπερβώ ποτέ τον ρόλο μου ως ποδοσφαιριστής», τόνισε. «Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης με έβλεπαν πάντα ως έναν από τους δικούς τους. Ελπίζω να καταλάβουν ότι θέλω να μείνω στη χώρα μου.

Καταλαβαίνω την απογοήτευσή τους. Θέλω να οδηγήσω τη Γαλλία ψηλά» πρόσθεσε, ενώ, σε ερώτημα σχετικά με τη σημασία που είχε η παρουσία των Μέσι και Νεϊμάρ στην απόφασή του, σημείωσε: «Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν χρειάζεται να πείθει, θα πρέπει να είναι τιμή να παίζεις στην Παρί. Σχετικά με τον Νεϊμάρ και τον Μέσι, πάντα έλεγαν ότι ήταν μια δική μου απόφαση. Νομίζω ότι πήρα μια προσωπική απόφαση. Επικεντρώνομαι στο νέο πρότζεκτ. Τι θα συμβεί στο μέλλον, δεν ξέρω.

Αποφάσισα την περασμένη εβδομάδα. Θέλαμε όμως να κάνουμε μια έκπληξη. Αλλά ήθελα να τηλεφωνήσω στον Φλορεντίνο Πέρεθ, τον πρόεδρο της Ρεάλ, για να του πω τα νέα ως άνθρωπος από σεβασμό.

Ήθελα να αφιερώσω χρόνο για να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή. Δεν έχω πρόβλημα με την πίεση, το είχα από τα 14 μου. Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά ήταν επιλογή μου» είπε, ενώ σχετικά με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, τόνισε: «Δεν χρειάζεται να είσαι αρχηγός για να σε δουν καλά και να έχεις ευθύνες στο γήπεδο. Σχετικά με τα δικαιώματα της εικόνας μου, επειδή έχουν γραφτεί πολλά, θέλω να πω ότι έχω μια καριέρα και θέλω να την οδηγήσω όπως θεωρώ σωστό».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024