Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμβούργο – Χέρτα 0-2:  Ανατροπή κόντρα στο Αμβούργο και παραμονή για τους πρωτευουσιάνους

Αμβούργο – Χέρτα 0-2: Ανατροπή κόντρα στο Αμβούργο και παραμονή για τους πρωτευουσιάνους

Η Χέρτα Βερολίνου «άλωσε» την έδρα του Αμβούργου με 2-0 ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα και εξασφάλισε την παρουσία της στην Bundesliga και την νέα χρονιά.

Ανατροπή και… παραμονή για την Χέρτα. Οι Βερολινέζοι επικράτησαν με 2-0 στην έδρα του Αμβούργου, ανατρέποντας έτσι την ήττα με 1-0 του πρώτου αγώνα, και ανανέωσαν την παρουσία τους στην Bundesliga και την νέα χρονιά.

Η Χέρτα υπό την καθοδήγη του θρύλου του Αμβούργου, Φέλιξ Μάγκατ εμφανίσηκε σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, και με σκόρερ τους Ντεντρίκ Μπογιατά και Μαρβίν Πλάτενχαρντ εξασφάλισε την παραμονή της.

Από την άλλη το Αμβούργο έχασε μια «χρυσή» ευκαιρία να βρεθεί ξανά στα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου, βλέποντας ένα δικό του παιδί να της στερεί το… όνειρο της ανόδου.

Οι Βερολινέζοι σκόραραν χάρη σε ισάριθμες στατικές φάσεις. Αρχικά ο Πλάτενχαρντ εκτέλεσε ένα κόρνερ, το πρώτο του αγώνα από τα δεξιά και ο κάπτεν, Ντεντρίκ Μπογιατά πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το δεύτερο γκολ το σημείωσε ο Πλάτενχαρντ με μια φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο 30χρονος ακραίος αμυντικός δοκίμασε να νικήσει απευθείας τον κίπερ των γηπεδούχων, Φερνάντες από πολύ πλάγια θέση και στο τέλος δικαιώθηκε, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0 στο 63′

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε, ξανά γερά στο… κόλπο της ανόδου, ωστόσο είχε κλείσει καλά τα μετόπισθεν φτάνοντας στην νίκη με 2-0, η οποία της χάρισε την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Χόιερ, Σόνλαου, Μουχάιμ, Βούσκοβιτς, Κιτέλ, Ρορ (58’ Φάγκνομαν), Χάιερ (82’ Γκιάμεραχ), Μέφερτ, Τζάτα (74’ Κάουφμαν), Ρέις, Γκλάτσελ

ΧΕΡΤΑ: Κρίστενσεν, Πέκαρικ, Μπογιατά, Πλάτενχαρντ (81’ Μπιέρκαν), Κεμπφ, Μπόατενγκ (89′ Ντάριντα), Τουσάρ, Σερντάρ (85’ Σταρκ), Ασκακιμπάρ, Γιόβετιτς, Μπελφοντίλ (82’ Μαολιντά)

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024