Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου προς Ερντογάν: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων

Οικονόμου προς Ερντογάν: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους»

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Με αυτό τον τρόπο απαντά η Αθήνα στην άνευ προηγουμένου επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Νωρίτερα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης», ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει μαζί του το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο Συνεργασίας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναμιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Η Ελλάδα έχει κάνει δέκα στρατιωτικές βάσεις», εννοώντας τις αμερικανικές, και αναρωτήθηκε εναντίον ποιου στρέφονται αυτές οι βάσεις.

Διαβάστε επίσης Ερντογάν: Ενοχλημένος από το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Το σόου του σουλτάνου σε συνέδριο νεολαίας

Διαβάστε επίσης Δένδιας: Το ζήτημα των Τσάμηδων του έθεσε η ΥΠΕΞ της Αλβανίας – Τι απάντησε ο Έλληνας υπουργός

«Να δούμε τι θα τις κάνει αυτές τις βάσεις», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε «εμείς δεν στηριζόμαστε σε κανένα, έχουμε τις δυνάμεις μας, να δούμε τι θα κάνει τώρα ο Μητσοτάκης».

Όπως αναφέρει το Anadolou, ο λόγος για αυτή τη δήλωση του Ερντογάν ήταν τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για την Τουρκία.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024