Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει

Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει

Ο κ. Οικονόμου μίλησε για μία σειρά θεμάτων, όπως τη χαλάρωση των μέτρων του κοροναϊού.

Στα σενάρια περί μίνι ανασχηματισμού απάντησε με έναν περίεργο τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιος απέφυγε όπως ήταν λογικό να απαντήσει ευθέως, ωστόσο σε ερώτηση δημοσιογράφου «να μην κανονίσουν κάτι οι πολιτικοί συντάκτες την Πέμπτη (σ.σ. σε περίπτωση ανασχηματισμού), ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Μην κανονίσετε τίποτα για να ενημερωθείτε για τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή».

Ο κ. Οικονόμου μίλησε για μία σειρά θεμάτων, όπως τη χαλάρωση των μέτρων του κοροναϊού.

«Η αναστολή της υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας και η ραγδαία αποκλιμάκωση των δεικτών μας δίνει μία αισιοδοξία.  Η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η καλύτερη θέση της ΕΕ στον δείκτη της υπερβάλλουσας θνησιμότητας, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταφέραμε να εμβολιαστεί το 75% του εμβολιασμού της χώρας».

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρές πληθωριστικές πιέσεις. Η κόπωση της κοινωνίας είναι έντονη. Τα τελευταία 3 χρόνια αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις. Τώρα την παγκόσμια έκρηξη των τιμών. Βιώνουμε όπως ολόκληρος ο κόσμος μια κατάσταση που ασκεί αφόρητη πίεση, που καμιά κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να μηδενίσει. Εμείς είδαμε γρήγορα το πρόβλημα και οργανώσαμε ένα σχέδιο διαχείρισής του», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει.

Για τον αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμη πρόθυμος να συναντηθεί με τον Ερντογάν μετά τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως ο πρωθυπουργός πάντα είναι ανοιχτός σε συνομιλίες, παρά τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας. Προφανώς και θέλουμε να συζητούμε, αλλά υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως η τήρηση του διεθνούς δικαίου και η διατήρηση της καλής γειτονίας».

Τέλος σχετικά με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό τα συνέδρια των κομμάτων. Δεν ισχύσει κάτι καινούργιο από άποψη επαφών για συνεργασία. Το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη δρόμο προς τη διαμόρφωση της στρατηγικής».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024