Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Alliance 4 YOUth: Το πρόγραμμα που «επενδύει» στους νέους

Alliance 4 YOUth: Το πρόγραμμα που «επενδύει» στους νέους

Στο πλαίσιο των δράσεων Nestlé Needs YOUth

H επένδυση στους νέους αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση για το μέλλον. Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς – με τρόπο απροσδόκητο – και απαιτεί προσαρμοστικότητα αλλά και καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η υποστήριξη των νέων προς την επίτευξη των στόχων τους είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Πρωτοβουλίες που δίνουν τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να εργαστούν σε ένα παραγωγικό περιβάλλον, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να εκπληρώσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες είναι πολύτιμες. Στον σκοπό αυτό ανταποκρίνεται η παγκόσμια πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth που εγκαινιάστηκε στην Αθήνα το 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα για να υποστηρίξει την επαγγελματική ζωή των νέων και να τους προσφέρει ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Και ήδη το αποτύπωμα της πρωτοβουλίας είναι εντυπωσιακό. Η Nestlé Ελλάς, στο διάστημα 2014 – 2022, έχει προσφέρει 720 ευκαιρίες απασχόλησης και 344 θέσεις πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν πλέον αναπόσπαστα μέλη της εταιρείας.

Στο πλαίσιο των δράσεων Nestlé Needs YOUth εντάσσεται και το πρόγραμμα Alliance 4 YOUth στο οποίο για 2η φορά φέτος η Nestlé σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά έκανε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε νέους και νέες, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη και να κερδίσουν την ευκαιρία να έχουν εξάμηνη απασχόληση σε μια μεγάλη εταιρεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κατερίνα Αχτύπη που η συμμετοχή της στην πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth το 2020 την οδήγησε στο Τμήμα Βιώσιμων Συσκευασιών της Nestlé Ελλάς όπου εργάζεται, και σήμερα μοιράζεται μαζί μας αυτή την πορεία. «Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχω μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες. Εργάστηκα σε διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα στην Ευρώπη, με κύριο θέμα την έρευνα στην μικροπλαστική ρύπανση και την ωκεανογραφία. Παράλληλα έκανα εθελοντισμό σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Αποφάσισα να συμμετέχω στην πρωτοβουλία της Nestlé για την υποστήριξη των νέων γιατί η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα το περιβάλλον. Μετά τη λήξη της πρακτικής μου μέσω του προγράμματος Nestlé Needs YOUth, συνέχισα να εργάζομαι στην εταιρεία ως Sustainable Packaging Assistant, μοιράζοντας τον χρόνο μου μεταξύ σχεδίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και ενός παγκόσμιου έργου που υλοποιείται σε συνεργασία με τα κεντρικά του Ομίλου. Φέτος τον Μάιο είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο πλαίσιο του European Vocational Skills Week σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπων εταιρειών, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα γύρω από τις δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα για τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία. Η Nestlé Ελλάς πίστεψε σε μένα και συνεχίζει να μου δίνει καθημερινά τη δυνατότητα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να εξελιχθώ», επισημαίνει η Κατερίνα που έχει ήδη καταφέρει να κάνει σπουδαία βήματα προς την επίτευξη των επαγγελματικών της στόχων.

.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 έως το 2022, το 75% των νέων θέσεων απασχόλησης στην Nestlé Ελλάς καλύφθηκε από νέους κάτω των 30 ετών. Από την έναρξη της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth έως σήμερα, πάνω από 15,000 ταλαντούχοι νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια και τις εκπαιδεύσεις της που τους δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους ώστε να εκκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή.

Ο Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, επισημαίνει: «Όταν βοηθάμε τους νέους ανθρώπους να κρατήσουν τα όνειρά τους ζωντανά και να πετύχουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, κτίζουμε το μέλλον. Είναι απαραίτητο να τους εξοπλίσουμε με όλα τα εφόδια που χρειάζονται γιατί είναι οι αυριανοί επιχειρηματίες και στελέχη, εκείνοι που θέλουμε να δημιουργήσουν, να πρωτοπορήσουν και να φέρουν αλλαγές. Και στη Nestlé Ελλάς γίνεται πράξη, κάθε μέρα.»

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024