Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυσκολεύεστε να βρείτε το στυλ σας; Πέντε βήματα που θα σας αλλάξουν τη ζωή

Δυσκολεύεστε να βρείτε το στυλ σας; Πέντε βήματα που θα σας αλλάξουν τη ζωή

Τολμήστε να δοκιμάσετε!

Ήρθε η ώρα να ετοιμαστείς για την έξοδο. Ανοίγεις την ασφυκτικά γεμάτη ντουλάπα. Την κοιτάς. Την κλείνεις. «Δεν έχω τίποτα να φορέσω». Πόσες και πόσοι έχουμε κάνει αυτή τη σκέψη έστω… μια φορά την εβδομάδα που μας πέρασε;

Στη συνέχεια, κάνουμε το… δεύτερο μεγάλο λάθος: Πάμε για ψώνια και ξοδεύουμε χρήματα για νέα ρούχα. Στη συνέχεια γυρνάμε σπίτι σπίτι και σκεφτόμαστε: «Αυτό είναι. Αυτό είναι το ρούχο που θα κάνει την γκαρνταρόμπα μου ολοκληρωμένη και συνεκτική και θα δείξει ότι έχω κατακτήσει το προσωπικό μου στυλ!»

Λίγες μέρες μετά μάντεψε… Δεν έχεις τίποτα να φορέσεις!

Η πικρή αλήθεια είναι ότι κανένα πουκάμισο, σορτσάκι ή φούστα δεν μπορούσε να λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματά μας.

Ένας από τους λόγους είναι… η υπερβολική ποικιλία. Εντάξει καλή η ποικιλία, όμως σε αποτρέπει από το να αποκτήσεις το δικό σου στυλ.

Για να βρει κάποιος το προσωπικό του στυλ χρειάζονται πολλές δοκιμές και λάθη -κυρίως λάθη- και πολλά χρόνια για να καταλάβουμε τι πραγματικά μας αρέσει.

Μπορείτε κι εσείς να βρείτε το προσωπικό σας στυλ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε αυτές τις πέντε απλές συμβουλές που δημοσιεύει η ιστοσελίδα theeverygirl.com.

1. Αφιερώστε μια μέρα για να ψάξετε για ρούχα, όχι για να αγοράσετε ρούχα.

Ναι αυτό που διαβάζετε. Βγείτε στο κοντινότερο εμπορικό κέντρο και αφιερώστε χρόνο στο να χαζεύετε και να δοκιμάζετε ρούχα. Προσοχή, όχι όμως να αγοράζετε.

Με τον τρόπο αυτό έχετε όλο το χρόνο του κόσμου για να δοκιμάσετε οτιδήποτε σας κινήσει το ενδιαφέρον. Σας δίνει επίσης τον χρόνο για να δοκιμάσετε πράγματα έξω από τη «ζώνη άνεσής σας».

2. Χρησιμοποιήστε τα social media

Το #1 εργαλείο που θα σας βοηθήσει σε αυτό το ταξίδι είναι τα social media.

Πρώτον μπορείτε να βλέπετε τις κυρίαρχες τάσεις της μόδας που επικρατούν ανά την περίοδο. Παράλληλα, μπορείτε να βλέπετε τι φορά ο αγαπημένος/η αστέρας και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να τον… αντιγράψετε.

Δεν είναι κακό! Άλλωστε οι αστέρες που βλέπουμε στα social media έχουν από πίσω τους ένα σωρό ενδυματολόγους. Λογικό είναι να… κλέβουμε ιδέες.

3. Βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας

Εντάξει σας αρέσουν πολύ τα τάδε παντελόνια και δείχνετε πολύ ωραία στα συγκεκριμένα μπλουζάκια.

Όμως είναι μόνο που σας πάει; Δεν θα μάθετε ποτέ αν δεν το δοκιμάσετε… Ναι το καταλαβαίνουμε, το να δοκιμάσετε ένα νέο στυλ ρούχων μπορεί να είναι πραγματικά φοβιστικό.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι τα ρούχα και η μόδα υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικά! Έχετε τη δυνατότητα να παίζετε και να δοκιμάζετε νέα πράγματα. Και σκεφτείτε το: Καθώς περνάει ο καιρός, μεγαλώνουμε και αλλάζουμε, σωματικά, ψυχικά, ως προς την προσωπικότητα κ.λπ.

Γιατί λοιπόν να μην μπορεί να αλλάξει και το στυλ σας; Ποτέ δεν ξέρεις μέχρι να δοκιμάσεις.

4. Ξεκινήστε αργά και αξιολογήστε τα ρούχα που φοράτε καθημερινά.

Κατά τη διάρκεια μερικών μηνών, αγοράστε μερικά κομμάτια από εδώ και από εκεί. Επενδύστε σε ποιοτικά κομμάτια που μπορείτε πραγματικά να δείτε τον εαυτό σας να φοράει για χρόνια, ανεξάρτητα από τις τάσεις που έρχονται και φεύγουν.

Καθώς το στυλ σας εξελίσσεται, είναι επίσης σημαντικό να επανεκτιμήσετε τα κομμάτια που έχετε αυτή τη στιγμή στο οπλοστάσιό σας.

Για παράδειγμα, δεν φοράτε πλέον εκείνο το καυτό ροζ παντελόνι επειδή δεν σας ταιριάζει; Ή επειδή δεν σας αρέσει πια το καυτό ροζ; Σε κάθε περίπτωση, έχετε κερδίσει πολύτιμες πληροφορίες.

5. Μιμηθείτε την εμφάνιση ανθρώπων των οποίων τη μόδα λατρεύετε

Μοιάζει με το νούμερο δύο, όμως δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

Από πασίγνωστους οίκους μόδας, μέχρι και τοπικές επιχειρήσεις με… διαμαντάκια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να βρείτε τα πάντα και σε πολύ οικονομικές τιμές.

Δοκιμάστε το.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024