Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μικρό σπίτι στο Λιβάδι: Δείτε πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς

Το μικρό σπίτι στο Λιβάδι: Δείτε πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς

Από τις 11 Σεπτεμβρίου του 1974 που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο και μέχρι το 1983 η σειρά καθήλωσε στις οθόνες εκατομμύρια τηλεθεατές

Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι αγαπήθηκε με πάθος με εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου του 1974 που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο και μέχρι το 1983 η σειρά καθήλωσε στις οθόνες εκατομμύρια τηλεθεατές και προβλήθηκε σε δεκάδες επαναλήψεις.

Η σειρά είναι προσαρμογή των βιβλίων Little House on the Prairie της Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ, που γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και έγιναν best-seller. Παρ’ όλα αυτά πολλοί χαρακτήρες και καταστάσεις διαφέρουν από τα αυθεντικά βιβλία.

Οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο Charles Ingalls (αγρότης και εργάτης σε μύλους), η γυναίκα του Caroline, και οι 4 τους κόρες Mary , Laura, Carrie, και Grace. Σε επόμενους κύκλους επεισοδίων υιοθετούν τρία ακόμη παιδιά: τον Albert που θα τον βρουν στην Γοινόκα,την Cassandra, και τον James που θα τους υιοθετήσουν ύστερα από τον θάνατο των γονιών τους.

Οι ηθοποιοί που ενσάρκωναν τους βασικούς ρόλους είχαν γίνει μέρος της καθημερινότητας των τηλεθεατών. Τι κάνουν όμως σήμερα 48 χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία μας μαζί τους;

Δείτε πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της σειράς

Μάικλ Λάντον (Τσαρλς Ίνγκαλς)

Μετά την επιτυχία του ως Τσαρλς Ίνγκαλς στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, ο Λάντον ανέλαβε την παραγωγή της δραματικής σειράς γουέστερν Father Murphy. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην ταινία Highway to Heaven από το 1984 έως το 1989. Άλλες συμμετοχές του περιλαμβάνουν το Love is Forever του NBC, την ταινία Sam’s Son, τη σειρά του PBS The Electric Company και το Where Do Pigeons Go To Die. Εμφανίστηκε επίσης στο τηλεπαιχνίδι Match Game.

Εκτός από τη δουλειά του ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, ο Λάντον ξεκίνησε επίσης μια σημαντική καριέρα στο τραγούδι. Το πρώτο του single, Gimme a Little Kiss (Will ‘Ya’ Huh)/Be Patient With Me, κυκλοφόρησε το 1957 και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Κυκλοφόρησε μερικά άλλα τραγούδια με την πάροδο των χρόνων και ξεκίνησε μερικές παγκόσμιες περιοδείες κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Παντρεύτηκε τρεις φορές και υπήρξε πατέρας εννέα παιδιών. Το 1991, ο ηθοποιός παραπονέθηκε για έντονους πονοκεφάλους ενώ βρισκόταν σε διακοπές για σκι στη Γιούτα. Στη συνέχεια, διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος λίγες ημέρες αργότερα. Πέθανε την 1η Ιουλίου 1991, σε ηλικία 54 ετών.

Δεκαετίες μετά το θάνατό του όμως, το όνομα του Λάντον βγήκε ξανά στη δημοσιότητα, όταν η γυναίκα του στην οθόνη, την οποία υποδυόταν η Κάρεν Γκρασλ, τον κατηγόρησε ότι την εκφόβιζε στα γυρίσματα.

Στα πρόσφατα απομνημονεύματά της, η Γκρασλ θυμάται τα «αηδιαστικά» αστεία που έλεγε ο Λάντον στο πλατό, πώς κορόιδευε την εμφάνισή της και ότι την «προσέβαλε» επιμένοντας ότι δεν έπρεπε να πληρώνεται περισσότερο από τα παιδιά ηθοποιούς της σειράς, η οποία άρχισε να προβάλλεται το 1974.

Κάρεν Γκρασλ (Καρολάιν Ίνγκαλς)

Η Γκρασλ, έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1968 με το έργο The Gingham Dog. Έπαιξε επίσης στο έργο Butterflies Are Free στο Μπρόντγουεϊ.

Είχε μερικούς μικρούς ρόλους, μεταξύ των οποίων η ταινία Emily το 1977, The President’s Mistress (μαζί με τον Beau Bridges και τη Susan Blanchard), το δράμα Battered του 1978 και η κωμωδία Harry’s War, προτού πρωταγωνιστήσει ως Καρολάιν Ίνγκαλς στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι.

Μετά από αυτό, δεν σταμάτησε να παίζει – παίρνοντας ρόλους στην ταινία Battered του NBC, Crisis in MidAir, Between the Darkness and the Dawn, Love Boat, Murder, She Wrote και Not to Forget.

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Σάντα Φε του Νέου Μεξικού, όπου συνίδρυσε την Resource Theater Company της Σάντα Φε. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Λούισβιλ του Κεντάκι, όπου έπαιξε με το Actors Theatre of Louisville για πολλά χρόνια.

Το 2006 μετακόμισε και πάλι – αυτή τη φορά στο Σαν Φρανσίσκο – όπου συνεργάστηκε με το San Francisco Playhouse και εμφανίστηκε σε έργα όπως το Cabaret και το Driving Miss Daisy.

Τον Νοέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά της, με τίτλο Bright Lights, Prairie Dust, και στο βιβλίο μοιράστηκε πολλές συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την εποχή της στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι.

Μελίσα Γκίλμπερτ (Λόρα Ίνγκαλς Γουάιλντερ)

Η 58χρονη σήμερα Μελίσα Γκίλμπερτ γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στις 8 Μαΐου 1964. Υιοθετήθηκε από τον αείμνηστο ηθοποιό και κωμικό Πολ Γκίλμπερτ και τη σύζυγό του, ηθοποιό Μπάρμπαρ Κρέιν, μία ημέρα μετά τη γέννησή της. Το ζευγάρι αργότερα χώρισε.

Ως παιδί, εμφανίστηκε σε αμέτρητες τηλεοπτικές διαφημίσεις πριν πάρει το ρόλο της Λόρα στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι.

Μετά το τέλος του, συνέχισε να ασχολείται με την υποκριτική, πρωταγωνιστώντας στη δραματική ταινία Choices of the Heart, στο γουέστερν Sylvester, στην ταινία Choices του 1986, στο θρίλερ Ice House, στο Stand By Your Man (δίπλα στη Rosie O’Donnell), στην αστυνομική σειρά Sweet Justice, στο δράμα Switched at Birth του 1991, στο Then Came Jones (δίπλα στον Sean Patrick Flanery), στο Secrets and Lies (στο οποίο πρωταγωνιστούσαν επίσης ο Ryan Phillippe και η Juliette Lewis) και στο When We Last Spoke το 2019.

Επίσης, έδωσε τη φωνή της στο Batgirl στο Batman: The Animated Series καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Κατά τη διάρκεια του 2008 και του 2009, υποδύθηκε την Caroline ‘Ma’ Ingalls στη μουσική προσαρμογή του Little House on the Prairie.

Κυκλοφόρησε μια αυτοβιογραφία το 2009, στην οποία μίλησε για τα προβλήματα του παρελθόντος με τον αλκοολισμό και τη χρήση ναρκωτικών.

Η πρωταγωνίστρια του Little House on the Prairie, εγκατέλειψε το Χόλιγουντ. Η ηθοποιός, άλλαξε τον λαμπερό τρόπο ζωής της για ένα εξοχικό σπίτι στα βουνά.

Μελίσα Σου Άντερσον (Μαίρη Ίνγκαλς)

Η 59χρονη Άντερσον, η οποία γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1962, κατάγεται από το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια. Ως παιδί, συμμετείχε σε πολλές διαφημίσεις για μάρκες όπως η Mattel και η Sears.

Ο πρώτος της ρόλος στην οθόνη ήταν ένα επεισόδιο της σειράς Bewitched το 1972. Είχε επίσης μια guest εμφάνιση σε ένα επεισόδιο του The Brady Bunch.

Όταν ήταν 11 ετών, πήρε τον ρόλο της Μαίρη Ίνγκαλς στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι – που της χάρισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Emmy καλύτερης πρωταγωνίστριας σε δραματική σειρά το 1978.

Η ηθοποιός εγκατέλειψε τη σειρά μετά από επτά σεζόν και συνέχισε να πρωταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, στην αυτοβιογραφική ταινία του Λάντον The Loneliest Runner, στο σίριαλ Which Mother Is Mine? του ABC (για το οποίο κέρδισε βραβείο Emmy), στην τηλεοπτική ταινία Survival of Dana, στην ταινία slasher Happy Birthday to Me, στην κατασκοπική σειρά The Equalizer, στο Murder, She Wrote και στην ταινία Veronica Mars με την Κρίστεν Μπελ, μεταξύ άλλων.

Παντρεύτηκε τον τηλεοπτικό παραγωγό Michael Sloan το 1990. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, την Piper και τον Griffin.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024