Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτάθλημα, Ευρώπη, παραμονή: Η τελευταία ημέρα της Premier League καθηλώνει τους φιλάθλους

Πρωτάθλημα, Ευρώπη, παραμονή: Η τελευταία ημέρα της Premier League καθηλώνει τους φιλάθλους

Γίνεται να υπάρχουν ανοιχτά τρία διαφορετικά μέτωπα; Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, την Premier League, όλα γίνονται

Η τελευταία στροφή της Premier League έφθασε: 38η αγωνιστική. Η ημέρα όπου θα κριθούν ουσιαστικά όλα. Από τη μια το πρωτάθλημα, από την άλλη οι ευρωπαϊκές θέσεις και τέλος η ομάδα που θα ακολουθήσει στην Championship τη Νόριτς και τη Γουότφορντ.

Τρία διαφορετικά μέτωπα, τα οποία θα κλείσουν οριστικά μετά το τέλος της σημερινής αγωνιστικής (όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 18:00).

Η μάχη του τίτλου

Φυσικά, τα περισσότερα βλέμματα είναι στραμμένα στη μάχη του τίτλου. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ κατάφεραν να χαρίσουν μια μοναδική σεζόν, την οποία θα ολοκληρώσουν στην… κόψη του ξυραφιού.

Οι Πολίτες θα υποδεχτούν την Άστον Βίλα στο «Έτιχαντ», έχοντας το πλεονέκτημα αυτήν τη στιγμή, καθώς βρίσκονται στο +1 από τη Λίβερπουλ. Τι σημαίνει αυτό; Πως με μια απλή νίκη θα κατακτήσουν και το φετινό πρωτάθλημα.

Από την άλλη, οι Κόκκινοι θα φιλοξενήσουν στο «Άνφιλντ» τη Γουλβς, ευελπιστώντας σε ένα θαύμα. Διότι, για να κατακτήσει η Λίβερπουλ το πρωτάθλημα, πρέπει να περιμένει ένα «δώρο» της Άστον Βίλα και να βγάλει φυσικά και εκείνη την υποχρέωσή της με τους Λύκους.

Τετράδα και Ευρώπη

Ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο στη μάχη της κούπας, καθώς λίγο πιο χαμηλά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Αρχικά, όλα τα «φώτα» θα πέσουν στη μάχη της τετράδας, που θα κριθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες του βόρειου Λονδίνου. Μετά την ήττα της από τη Νιούκασλ, η Άρσεναλ δεν κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς βρίσκεται στο -2 από την Τότεναμ.

Οι Κανονιέρηδες θα υποδεχτούν την Έβερτον στο «Έμιρεϊτς», με τη νίκη να είναι το μόνο αποδεκτό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ακόμα και αν επικρατήσουν της ομάδας του Λάμπαρντ, ενδέχεται να μην καταφέρουν να μπουν στην τετράδα, κάτι που αυτήν τη στιγμή είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως η Τότεναμ θα αναμετρηθεί με την ήδη υποβιβασμένη Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ», έχοντας μάλιστα και ένα τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς η διαφορά των τερμάτων απέναντι στην Άρσεναλ είναι στο +15.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ακόμα και με την ισοπαλία η Τότεναμ εξασφαλίζει ουσιαστικά την παρουσία της στο επόμενο Champions League.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League και στο Europa Conference League, για τις οποίες θα παλέψουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γουέστ Χαμ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι, που θα έχουν τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο τους, βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην 6η θέση της βαθμολογίας και στο +2 από τη Γουέστ Χαμ, έχοντας ουσιαστικά και τον πρώτο λόγο στην υπόθεση του Europa League.

Η Γιουνάιτεντ θα δοκιμαστεί στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, την ώρα που η Γουέστ Χαμ θα φιλοξενηθεί από την Μπράιτον.

Η μάχη της παραμονής

Τέλος, μεγάλη μάχη θα δοθεί και για την παραμονή. Μπορεί τα δύο «εισιτήρια» για την Championship να έχουν ήδη δοθεί σε Νόριτς και Γουότφορντ, ωστόσο το τελευταίο βρίσκεται ακόμα στον «αέρα» και θα «παιχτεί» ανάμεσα σε δύο ομάδες.

Με τα δεδομένα της στιγμής, η Λιντς είναι η ομάδα που υποβιβάζεται, παρότι έχει τους ίδιους βαθμούς με την Μπέρνλι. Ο λόγος φυσικά έχει να κάνει με τη διαφορά των τερμάτων, με τη Λιντς να έχει -42 και την Μπέρνλι -15.

Η Μπέρνλι θα υποδεχτεί τη Νιούκασλ και το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι ένα καλύτερο ή ακόμα και το ίδιο αποτέλεσμα με τη Λιντς, που θα παίξει στο Λονδίνο με την Μπρέντφορντ.

Αναλυτικά η βαθμολογία της Premier League:

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024