Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ληστεία – μαμούθ σε βάρος ηλικιωμένου επιχειρηματία

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ληστεία – μαμούθ σε βάρος ηλικιωμένου επιχειρηματία

Οι ληστές, αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο, αφαίρεσαν την λεία τους και το πέταξαν σε ερημική περιοχή της Ευκαρπίας, που το βρήκε η αστυνομία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ληστεία με λεία – μαμούθ 880.000 ευρώ εξιχνιάστηκε από την αστυνομία στην Θεσσαλονίκη μετά από 2,5 χρόνια.

Συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας, αναζητείται ένας τρίτος συνεργός τους, ενώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμα άτομα.

Οι πέντε δράστες, τον Οκτώβριο του 2019 είχαν μπεί σε σπίτι στην Πυλαία, και αφού έδεσαν τον ηλικιωμένο επιχειρηματία και τις δύο οικιακές βοηθούς με tai-rap, ξήλωσαν και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 400.000 ευρώ μετρητά, και λίρες και κοσμήματα αξίας 480.000 ευρώ.

Βίντεο – ντοκουμέντο

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από την ημέρα της ληστείας απεικονίζει τους δράστες οι οποίοι φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε ένα μαύρο τζιπ και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι ληστές αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο αφαίρεσαν την λεία τους και το πέταξαν σε ερημική περιοχή της Ευκαρπίας, που το βρήκε η αστυνομία.

Μετά από δυόμισι περίπου χρόνια, το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασε ληστεία με λεία 880.000 ευρώ και συνέλαβε δύο μέλη της σπείρας.

Την περασμένη Πέμπτη έγιναν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις και συνελήφθη ένας Έλληνας και ένας Ουκρανός και στην κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα από την ληστεία στο σπίτι του ηλικιωμένου.

Οι δύο άνδρες ομολόγησαν την συμμετοχή τους, και όπως είπαν το επιχειρησιακό αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και μετά τη ληστεία το αποσυναρμολόγησαν και πούλησαν τα ανταλλακτικά του.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
Cookies