Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O παπά-Μιχάλης του «Σασμού» απαγγέλλει ιστορικά κείμενα για τη «Μάχη της Κρήτης» - Στο Podcast αφιέρωμα του ΓΕΕΘΑ

O παπά-Μιχάλης του «Σασμού» απαγγέλλει ιστορικά κείμενα για τη «Μάχη της Κρήτης» – Στο Podcast αφιέρωμα του ΓΕΕΘΑ

Με αφορμή την επέτειο των 81 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης (20-29/5/1941) το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα ιστορικό αφιέρωμα στην θρυλική μάχη βασισμένο στις μαρτυρίες εκείνων που την έζησαν. 

O παπά-Μιχάλης του «Σασμού», ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης, απαγγέλει ιστορικά κείμενα για τη «Μάχη της Κρήτης» στο εξαιρετικό Podcast-αφιέρωμα του ΓΕΕΘΑ για τη «Μάχη» που τόσο στενά έχει συνδεθεί με τη λεβεντιά του νησιού.

Με αφορμή την επέτειο των 81 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης (20-29/5/1941) το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα ιστορικό αφιέρωμα στην θρυλική μάχη βασισμένο στις μαρτυρίες εκείνων που την έζησαν.

Το δέκατο ένατο podcast έχει τον τίτλο «Συγκινητικές μαρτυρίες για τη Μάχη της Κρήτης» και αναδεικνύει την ηρωική αντίσταση που προέβαλαν οι υπερασπιστές του Νησιού αλλά και ο υπερήφανος λαός της Κρήτης απέναντι στην πάνοπλη ναζιστική πολεμική μηχανή, αναγκάζοντας την τελευταία να πληρώσει βαρύτατο τίμημα.

Στην ηχογράφηση του Podcast, όπως προαναφέρθηκε, συμμετείχε ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης απαγγέλοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τα ιστορικά τεκμήρια

Πλούσιο υλικό για τη «Μάχη της Κρήτης» που είναι συνώνυμη με την Αντίσταση του Κρητικού και του Ελληνικού λαού κατά του Ναζισμού έχει ετοιμάσει και το ΓΕΣ. Σε ειδική ιστοσελίδα μπορεί να δει κανείς ντοκυμαντέρ (όπως αυτό του Πολεμικού Μουσείου), ιστορικά κείμενα και ντοκουμέντα, φωτογραφίες.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024