Ουκρανία: Η Μπρίτζετ Μπρινκ διορίστηκε δια βοής από τη Γερουσία πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στο Κίεβο
Οι ΗΠΑ δεν είχαν διορίσει επικεφαλής της πρεσβείας τους στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας από το 2019.
Ο διορισμός της διπλωμάτισσας καριέρας Μπρίτζετ Μπρινκ στη θέση της πρεσβεύτριας των ΗΠΑ στο Κίεβο εγκρίθηκε ομόφωνα διά βοής χθες Τετάρτη το βράδυ από τη Γερουσία, μόλις μερικές ώρες αφού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως άρχισε να επαναλειτουργεί η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, που είχε κλείσει αφού εισέβαλε στη χώρα η Ρωσία την 24η Φεβρουαρίου.
Η κυρία Μπρινκ υπήρξε πρεσβεύτρια στη Σλοβακία, ειδικός για την ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναπληρώτρια πρεσβεύτρια στο Ουζμπεκιστάν και τη Γεωργία. Υπηρετεί περίπου 25 χρόνια.
Από το 2019 είχε να διοριστεί επικεφαλής
Η Ουάσινγκτον είχε να διορίσει επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο από το 2019, όταν ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάλλαξε από τα καθήκοντά της τη Μαρί Γιοβάνοβιτς.
Η κυρία Γιοβάνοβιτς μετατράπηκε αργότερα σε μάρτυρα-κλειδί στην πρώτη δίκη του κ. Τραμπ στη Γερουσία, καταθέτοντας για την απειλή του Ρεπουμπλικάνου να παγώσει τη αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία για να πιέσει το Κίεβο να διενεργήσει έρευνα για διαφθορά σε βάρος του γιου και του ίδιου του τότε ακόμη πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020: του Τζο Μπάιντεν.
Ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Γερουσίας, ο Δημοκρατικός Μπομπ Μενέντεζ, ανέφερε μέσω Twitter πως είναι «υπερήφανος» για την ταχεία επικύρωση του διορισμού της κυρίας Μπρινκ από την αμερικανική άνω Βουλή. Η Μπρίτζετ Μπρινκ είχε ονομαστεί νέα πρεσβεύτρια από τον πρόεδρο Μπάιντεν πριν από μόλις μερικές εβδομάδες.
Η Γερουσία αναμένεται εξάλλου εντός της εβδομάδας να εγκρίνει το γιγαντιαίο πακέτο στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, αξίας σχεδόν 40 δισεκ. δολαρίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έρχονται άλλες 200 κάμερες στους δρόμους της Αττικής – Ποιοι οδηγοί θα μπουν στο στόχαστρο
- LIVE: Άρης – ΟΦΗ
- LIVE: Βόλος – Λεβαδειακός
- Το Ιράν έστειλε την απάντησή του στην Ουάσιγκτον ενώ η εκεχειρία κρέμεται από μια κλωστή
- Άρης – ΟΦΗ: Οι 11άδες για το μεταξύ τους παιχνίδι
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Mπιορκ, γυναίκα σε ούρα και η Ελλάδα δραπέτης – «Κατάσταση πολιορκίας»
- Έπος: O Μασιούλις φωτογραφήθηκε γυμνός με την κούπα του BCL (pic)
- Κικίλιας: Η Ευρώπη οφείλει να δράσει άμεσα για τη διασφάλιση του τουρισμού και της ναυτιλίας εν μέσω κρίσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442