Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο ανακοίνωσε την αγορά S-400 και πυραύλων Iskander από τη Ρωσία
«Με τέτοια όπλα, ο στρατός μας είναι ήδη εντελώς διαφορετικός» διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι τα συστήματα αυτά «είναι ικανά να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές».
Η Λευκορωσία αγόρασε από τη Ρωσία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 και πυραύλους Iskander, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά την 85η ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Λευκορωσία είναι ο κυριότερος σύμμαχος της Ρωσίας και συνορεύει με την Ουκρανία.
«Συμφωνήσαμε με τον (πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ) Πούτιν», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Telegram. Πρόσθεσε ότι η χώρα αγόρασε την «απαραίτητη» ποσότητα αυτών των όπλων, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
«Με τέτοια όπλα, ο στρατός μας είναι ήδη εντελώς διαφορετικός» διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι τα συστήματα αυτά «είναι ικανά να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές».
Στις αρχές Μαΐου, ο 67χρονος Λουκασένκο, που κυβερνά τη Λευκορωσία με σιδηρά πυγμή από το 1994, κατηγόρησε τη Δύση ότι έχει εμμονή με τη ναζιστική ιδεολογία και ότι βρίσκεται «σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας» στην Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
- Φάμελλος: Η Αριστερά είναι το «εμείς» της κοινωνίας – Ο Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη των γαλάζιων ακρίδων
- «Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας θέλει τον Ντεσπόντοφ για το καλοκαίρι»
- Αιτωλοακαρνανία: «Eίχαν διαφορές καιρό, κάποιος θα ‘φευγε απ’ τους δύο» – Νέα μαρτυρία για το φονικό
- ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι «’κόφτης’ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών είναι η ΕΕ»



