Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χορεύοντας στους ρυθμούς της Κούβας. Ένα ταξίδι εμπειρία ζωής

Χορεύοντας στους ρυθμούς της Κούβας. Ένα ταξίδι εμπειρία ζωής

Μακρινό, εξωτικό και μαγευτικό, το ταξίδι στην Κούβα είναι κάτι που όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε ονειρευτεί.

Η Κούβα είναι το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής και βρίσκεται μεταξύ της Καραϊβικής θάλασσας και του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού.

Εκτείνεται 145 χιλιόμετρα νότια του Key West της Φλόριντα και βρίσκεται ανάμεσα στις Μπαχάμες και στα νησιά Cayman. Επίσης, βρίσκεται στα δυτικά της Αϊτής, στα ανατολικά του Μεξικού και στα βορειοδυτικά της Τζαμάικα.

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για ταξίδι στην Κούβα

Από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο μπορεί οι θερμοκρασίες να είναι υψηλές, αλλά υπάρχει κίνδυνος για τυφώνες.

Η ξηρή περίοδος, όμως, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο με θερμοκρασίες που κυμαίνονται έως τους 30°C κι ελάχιστες βροχοπτώσεις είναι ιδανική!

Για να πάτε στην Κούβα χρειάζεστε ταξιδιωτική visa. Εκδίδεται σχεδόν άμεσα από την πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα.

Μόλις φτάσετε τι πρέπει να προσέξετε

–Μην μπαίνετε σε ταξί, χωρίς να έχετε συμφωνήσει την τιμή και χωρίς να ξέρετε την ακριβή διεύθυνση. Τις περισσότερες φορές ο ίδιος ο οδηγός σας ρωτάει αν «είστε εντάξει» με το ποσό που ζητάει και σας πηγαίνει κατ’ οίκον. Διαφορετικά, θα σας προτείνει κατάλυμα με το οποίο συνεργάζεται.

-Η βασική γλώσσα επικοινωνίας είναι τα ισπανικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα συναντήσετε ντόπιους που μιλούν καλά αγγλικά (κυρίως, όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό).

– Αποφύγετε το νερό βρύσης και προτιμήστε το εμφιαλωμένο για ασφάλεια.

Πού θα πάτε στην Αβάνα

Η πρωτεύουσα της Κούβας είναι αναμφίβολα ο πρώτος και κύριος σταθμός σας στο νησί.

Παλάτια και ιστορικά κτίρια-ενθύμια της αποικιοκρατίας, πολύχρωμες κατοικίες και μπαρόκ εκκλησίες, οθωμανικά τεμένη και άριστα δείγματα mudéjar αρχιτεκτονικής, μνημεία UNESCO και μια ανεξάντλητη λίστα μουσείων και εκθεσιακών χώρων θα σας κρατήσουν απασχολημένους και με το παραπάνω στην Κουβανέζικη πρωτεύουσα.

Σαντιάγο ντε Κούβα

Το δεύτερο καμάρι της Κούβας παρουσιάζει το άλλο πρόσωπο της ιστορίας του νησιού, αυτό της επανάστασης και του πνεύματος, του γοητευτικού πολυπολιτισμικού κοκτέιλ και του διάσημου καρναβαλιού! Οι λάτρεις της μουσικής θα το εκτιμήσουν ιδιαιτέρως.

Τρινιδάδ

Η Παλιά Πόλη της που χρονολογείται από την πρώτη εγκατάσταση του Diego Velázquez και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Οπλίστε φωτογραφικές μηχανές και ετοιμαστείτε για ανεπανάληπτες λήψεις!

Προτάσεις για τον ελεύθερο χρόνο

Περπάτημα κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Malecón στην Αβάνα, νωρίς το απόγευμα, έτσι ώστε να απολαύσετε κάποια πολιτιστικά σημεία της πόλης.

Βόλτα γύρω από τη La Habana Vieja, ειδικά τις πρωινές ώρες όταν και η πόλη ξυπνάει.

Βουτήξτε και απολαύστε τα μπάνια σας. Βρίσκεστε στην Καραϊβική, τον ορισμό των εξωτικών παραλιών με χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά – μην περιμένετε λεπτό!

Συμμετάσχετε σε τοπικές εκδηλώσεις και event με πολύ χορό και ανεβασμένη διάθεση.

Τι θα φάτε

Η κουζίνα της Κούβας είναι ένα μίγμα, με στοιχεία από τις γεύσεις των ιθαγενών της Αμερικής και πολλά κοινά με την ισπανική, την αφρικανική, αλλά και την κουζίνα της Καραϊβικής.

Ο αποικισμός της Κούβας από τους Ισπανούς είχε σαν συνέπεια την άμεση ισπανική επιρροή τόσο στον πολιτισμό και την κουλτούρα, όσο και στην κουζίνα.

Εκτός από την Ισπανία όμως, διατροφικές επιρροές υπήρξαν και από την Αφρική, οι οποίες κατέφτασαν στην Κούβα με την άφιξη των Αφρικανών σκλάβων που μετέφεραν οι άποικοι, ενώ Γάλλοι άποικοι της Ταϊτής στο πέρασμά τους από την Κούβα άφησαν κι αυτοί το δικό τους στίγμα.

Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Τα πιάτα της κουβανέζικης κουζίνας αντανακλούν όλον αυτόν τον πολιτισμικό πλούτο που μεταφράζεται σε υπέροχες γεύσεις! Βασικά συστατικά, τα φασόλια, τα θαλασσινά, φρούτα, βολβοί και λαχανικά της τροπικής ζώνης.

Ένα τυπικό γεύμα στην Κούβα ξεκινάει συνήθως με βάση το ρύζι και τα φασόλια. Θα δείτε το πιάτο στον κατάλογο ως Congri ή Moros όταν τα δύο μαγειρεύονται μαζί ή Arroz con/y Frijoles όταν μαγειρεύονται χώρια.

Για κυρίως πιάτο, ζητήστε Ropa Vieja – μίγμα σαν χυλός με κρέας και διάφορα λαχανικά, σερβιρισμένο με πατάτες βραστές ή τηγανιτές – και σαλάτα, συνήθως με ντομάτα, μαρούλι και αβοκάντο.

Τι θα πιείτε

Στα εθνικά κοκτέιλ της Κούβας συμπεριλαμβάνονται τα Cuba Libre και το Mojito.

Το μεν φτιάχνεται με λευκό ρούμι και αναψυκτικό τύπου κόλα και το δεύτερο περιέχει λευκό ρούμι Havana Club, μαύρη ζάχαρη, lime και μέντα, σερβιρισμένο με τριμμένο πάγο και συμπληρωμένο με σόδα.

Αναμνηστικά από το εξωτικό ταξίδι σας

Ρούμι, πούρα και καφές είναι τα προϊόντα που παράγονται στην Κούβα και εξάγονται μαζικά προς άλλες χώρες.

Αυτά ακριβώς είναι και τα ενθύμια που θα θέλατε να πάρετε μαζί σας πριν φύγετε από το νησί.

Εάν σχεδιάζετε να πάρετε μεγάλες ποσότητες πούρων μαζί σας, φροντίστε να είστε σίγουροι για την αυθεντικότητα και την ποιότητα της αγοράς σας καθώς και την επίσημη απόδειξη.

Οι ξένοι υπήκοοι επιτρέπεται να πάρουν μαζί τους μέχρι 50 πούρα (συνήθως έχει 25 το κάθε κουτί) χωρίς να χρειαστούν κάποιες ιδιαίτερες αποδείξεις, αλλά όσον αφορά μεγαλύτερες ποσότητες, θα χρειαστείτε σίγουρα να δείξετε τις επίσημες αποδείξεις των συναλλαγών σας για να σας επιτρέψουν να τα πάρετε μαζί σας.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024