Κεντροαριστερό κόμμα η ΝΔ σύμφωνα με τον Κ. Μπογδάνο

Ως «κανονικοί δεξιοί» αυτοσυστήθηκαν οι συνιδρυτές της «Εθνικής Δημιουργίας» σε μια παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα που είχε από… κοτέτσια μέχρι «ολοκληρωτισμούς» ενώ κατέτασσε τη ΝΔ στην …κεντροαριστερή όχθη του πολιτικού χάρτη!

Αστικός και ευρωατλαντικός προσανατολισμός

Πάντως κατά την επίσημη παρουσίαση χθες στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το νέο κόμμα των Κωνσταντίνου Μπογδάνου, Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη διακήρυξε τον αστικό και ευρωατλαντικό προσανατολισμό του που απευθύνεται σε «φιλελεύθερους πατριώτες», ενώ δεν έλλειψαν απίστευτες εκτιμήσεις και διασκεδαστικές δηλώσεις για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας και τις προκλήσεις που την απειλούν.

Το νέο πολιτικό σχήμα αποτελεί συνεργασία της «Εθνικής Συμφωνίας» του Κ. Μπογδάνου, της «Δημιουργίας Ξανά» του Θ. Τζήμερου και της «Νέας Δεξιάς» του Φ. Κρανιδιώτη και θα κατέλθει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές, σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες δηλώσεις των επικεφαλής του νέου σχήματος.

«Δεν νοείται συντηρητικός, ούτε φιλελεύθερος σήμερα να ψηφίζει μια Νέα Δημοκρατία που σε οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά ζητήματα έχει γίνει κεντροαριστερό κόμμα» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου και εκπροσώπου του κόμματος.

«Δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει ξεκάθαρα αστική, φιλοδυτική, συντηρητική παράταξη στο ελληνικό Κοινοβούλιο κι αυτό είναι το κενό που ερχόμαστε να καλύψουμε. Φιλελευθερισμός δεν σημαίνει ΜΚΟ, ΛΟΑΤΚΙ, δικαιωματισμό, Ισλάμ και φεμινισμό, αλλά μικρό κράτος, χαμηλοί φόροι, νομοκρατία, ισονομία. Τελεία».

«Μαύρος, κόκκινος και ισλαμικός ολοκληρωτισμός»

«Η χώρα δεν χρειάζεται απλώς να σπάσουμε αυγά, αλλά να ξεκληρίσουμε ολόκληρα κοτέτσια», τόνισε ο Θάνος Τζήμερος, ο οποίος θα είναι πρόεδρος του νέου σχήματος με αντιπροέδρους τους άλλους δύο.

«Συναντιόμαστε σήμερα με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τη νέα γενιά που θα παραλάβει και τη σκυτάλη, ώστε να μπούμε στη Βουλή και να συγκρουστούμε με όσα ρημάζουν την πατρίδα μας. Ο μαύρος ολοκληρωτισμός, ο κόκκινος ολοκληρωτισμός, αλλά και ο αλματωδώς εξαπλούμενος ισλαμικός ολοκληρωτισμός απειλούν εξίσου τη Δημοκρατία».

«Δεν έχουμε στόχο ούτε καημό να συγκυβερνήσουμε με κανέναν. Είμαστε και θα παραμείνουμε οι συνεπείς της πολιτικής. Είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε επώδυνες εθνικές υποχωρήσεις, για να σταματήσουμε τον δημογραφικό και πολιτισμικό αφελληνισμό» ξεκαθάρισαν οι ομιλητές, απαντώντας και σε διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν.

Νοικοκύρηδες

«Είμαστε εδώ ώστε οι νοικοκύρηδες, νομοταγείς Έλληνες να πάψουν να είναι πολίτες β’ κατηγορίας στην ίδια τους τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο επίσης αντιπρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Και όπως δεν λείπει ο Μάης από τη Σαρακοστή, έτσι και στην εκδήλωση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr