
Ρωσία: «Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ λύνει τα χέρια της Ρωσίας»
Η Σουηδία και η Φινλανδία θα καταθέσουν αύριο, Τετάρτη, τις αντίστοιχες αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κατόπιν πίεσης των ΗΠΑ, «λύνει τα χέρια» της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την κυρία Ζαχάροβα, την απόφαση για την ένταξη την πήραν οι πολιτικές εξουσίες και όχι οι λαοί των δύο χωρών, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
«Σήμερα, κάτω από την πίεση της Ουάσιγκτον, η Φινλανδία και η Σουηδία, που για δεκαετίες κρατούσαν στάση ουδετερότητας στα διεθνή θέματα και δεν συμμετείχαν σε κανένα στρατιωτικό μπλοκ, αναγκάζονται να ενταχθούν στην Βορειοατλαντική συμμαχία και να αλλάξουν την στρατηγική κατεύθυνση της πολιτικής τους».
Η Σουηδία και η Φινλανδία θα καταθέσουν αύριο, Τετάρτη, τις αντίστοιχες αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τρίτη η Σουηδή πρωθυπουργός, Μαγκνταλένα Άντερσον.
«Στη Σουηδία και στη Φινλανδία συμφωνούμε επίσης να πάμε χέρι – χέρι διά μέσου ολόκληρης αυτής της διαδικασίας και θα καταθέσουμε αύριο μαζί την αίτηση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρόεδρο, Σαούλι Νιινίστο, στη σουηδική πρωτεύουσα.
- Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει στην ανάδειξη του Βράχου Λεωνιδίου
- Σύστημα Ινφαντίνο: Πώς η FIFA αλλάζει το ποδόσφαιρο για χάρη της εξουσίας
- Ο Αλέξης Σταμάτης έζησε στο τρίγωνο Κολωνάκι-Σόλωνος-Εξάρχεια – «Το ρίγος είναι πολύ σημαντική έννοια»
- Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης μάς προτρέπει να συνηθίσουμε στη διαφθορά
- Σε λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες 388 νέες κάμερες για κόκκινα φανάρια
- Ο Λεσόρ υποβλήθηκε σε επέμβαση καθαρισμού στον αγκώνα


