Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εσθονία: «Μάταιος ο διάλογος με τον Πούτιν» - Η λύση στην Ουκρανία θα είναι «στρατιωτική»

Εσθονία: «Μάταιος ο διάλογος με τον Πούτιν» – Η λύση στην Ουκρανία θα είναι «στρατιωτική»

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας δεν θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια συζήτησης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro χαρακτήρισε μάταιο τον διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι η λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία μπορεί να είναι μόνο «στρατιωτική».

Σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Mάκρον πρέπει να συνεχίσει να συνομιλεί με τον Πούτιν σχολίασε ότι τα τηλεφωνήματα δεν πρόσφεραν τίποτα και πρόσθεσε: «Στην Μπούτσα βρήκαμε σαφή σημάδια γενοκτονίας. Ο Πούτιν είναι για μένα εγκληματίας πολέμου και δεν βλέπω κανένα λόγο να του μιλάει κανείς. Λέμε ότι πρέπει να δείξουμε στον Πούτιν ότι είναι απομονωμένος- αν του μιλάμε συνεχώς, δεν θα αισθάνεται απομονωμένος, αλλά μάλλον στο επίκεντρο του κόσμου».

Στην ερώτηση ποιος πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος στόχος της Ρωσίας στην περιοχή, αν δεν «τη σταματήσουν», απάντησε, μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταματήσουμε τον πόλεμο και να τιμωρήσουμε τους επιτιθέμενους και όλους τους υπεύθυνους για εγκλήματα πολέμου. Αν δεχτούμε την επιστροφή στo «business as usual», ο πόλεμος θα συνεχιστεί μετά από μια παύση ενός ή δύο ετών».

Για την αντίδραση της Ευρώπης

Αναφορικά με την αντίδραση της Ευρώπης η Κάλας επεσήμανε ότι υπήρξε γρήγορη και με ενιαίο τρόπο. Ωστόσο, υποστήριξε ότι  όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος, τόσο πιο δύσκολο είναι να διατηρηθεί αυτή η ενότητα.

Τέλος, στην ερώτηση εάν «γινόμαστε μάρτυρες της επιστροφής του Ψυχρού Πολέμου», μεταξύ άλλων η Εσθονή πρωθυπουργός σχολίασε ότι ο πόλεμος της τυραννίας κατά της ελευθερίας συνεχίζεται από τον Ψυχρό Πόλεμο και είναι εμφανής σήμερα.

«Μερικές φορές αισθάνομαι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια περίληψη της δικής μας ιστορίας. Όταν κάποιοι λένε ότι η ειρήνη πρέπει να είναι ο στόχος, μου θυμίζει τη σοβιετική κατοχή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Είχαμε ειρήνη, ναι. Αλλά ειρήνη με δολοφονίες, θηριωδίες, καταστολή. Η οικογένειά μου απελάθηκε στη Σιβηρία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί στην Ουκρανία, αν απαιτηθεί ειρήνη με κάθε κόστος», επεσήμανε η Κάλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024