Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τεράστιος Σαμπά έστειλε τη Νότιγχαμ στον τελικό των πλέι οφ, με μεγάλες αποκρούσεις στα πέναλτι (3-2)

Τεράστιος Σαμπά έστειλε τη Νότιγχαμ στον τελικό των πλέι οφ, με μεγάλες αποκρούσεις στα πέναλτι (3-2)

Η Νότιγχαμ Φόρεστ επιβλήθηκε της Σέφλιντ Γιουνάιτεντ με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι (1-2 κ.δ και παρ.), πήρε την πρόκριση για τον τελικό των πλέι-οφ της Championship και θα διεκδικήσει την άνοδό της στην Premier League κόντρα στη Χάντερσφιλντ.

Έχοντας ως «φύλακα άγγελο» τον Μπρις Σαμπά που απέκρουσε τρία πέναλτι, η Νότιγχαμ Φόρεστ επιβλήθηκε της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό των πλέι-οφ της Championship όπου ήδη περιμένει η Χάντερσφιλντ και θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ».

Οι «κόκκινοι» παρότι βρέθηκαν να χάνουν 2-1, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι, κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία πρόκριση και θα παίξουν στον μεγάλο τελικό των… 200 εκατομμυρίων ευρώ!

Όπως είναι λογικό οι φίλοι της ομάδας που κατέκλεισαν το «City Ground» ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου για να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες του συλλόγου την τεράστια αυτή πρόκριση που θα φέρει τη Νότιγχαμ σε θέση να διεκδικήσει την άνοδο στην Premier League ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Νότιγχαμ, η οποία κατάφερε να προηγηθεί στο 19ο λεπτό με δράστη στον Μπρέναν Τζόνσον και να κάνει το 1-0 μεγαλώνοντας το προβάδισμά της. Στη συνέχεια η Σέφιλντ ανέβασε την πίεσή της, όμως δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το 1-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, πέρασαν μόλις δύο λεπτά, πριν ο Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ κάνει στο 47′ το 1-1, βάζοντας εκ νέου την ομάδα του στο κόλπο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και εν τέλει βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το 2-1 με σκόρερ τον Τζον Φλεκ στο 75′. Ένα σκορ που με την ολοκλήρωση του 90λέπτου έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι δύο ομάδες να επιβληθούν έναντι της άλλης στο έξτρα ημίωρο, δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμείνει έτσι μέχρι το φινάλε της παράτασης και έτσι οδηγηθήκαμε στην ψυχοφθώρα διαδικασία των πέναλτι για να κριθεί ο νικητής.

Η διαδικασία των πέναλτι είχε ένα απόλυτο πρωταγωνιστή. Τον Μπρις Σαμπά. Ο Κονγκολέζος τερματοφύλακας ήταν απλά ανίκητος, έπιασε τρεις εκτελέσεις αντιπάλων και με μια ηρωική εμφάνιση οδήγησε τη Νότιγχαμ (μαζί με αυτούς φυσικά που σκόραραν) στη νίκη με 3-2 και στον μεγάλο τελικό της… Premier League.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024