Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Θύμιος και εμείς

Ο Θύμιος και εμείς

Ο Θύμιος που ακόμη αγνοείται

Ο Θύμιος φοράει μάσκα. «Για να μην τρομάζω τα παιδιά και τους ηλικιωμένους» λέει και ενστικτωδώς χαμηλώνεις το βλέμμα. Ντρέπεσαι που ως κοινωνία έχουμε εγκαταλείψει το πιο ευάλωτο τμήμα της. Το πρόσωπο του Θύμιου παραμορφώθηκε μετά από τροχαίο. Ενα σίδερο καρφώθηκε στο πρόσωπό του. Η αιτία βέβαια δεν έχει σημασία και δεν θα μαθαίναμε ποτέ το δράμα που βιώνει, εάν μια αγέλη τραμπούκων δεν συγκεντρωνόταν έξω από το σπίτι του για να αποδείξει, όχι μόνο την ύπαρξη ενός βαθιά νοσηρού τμήματος της κοινωνίας, αλλά και την προβληματική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, της Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας, των Μέσων Ενημέρωσης.

Οι τραμπούκοι δεν αρκέστηκαν στον χλευασμό του αθώου ανθρώπου, έξω από το σπίτι του οποίου επί ώρες πετούσαν φωτοβολίδες, χυδαιολογούσαν και δεν έφευγαν μέχρι να τον αναγκάσουν να βγει έξω, αλλά ανέβασαν με κτηνώδη έπαρση τη μαγνητοσκοπημένη απόδειξη της αναλγησίας τους στα social media. Κάποιοι έκοψαν το βίντεο κρατώντας μόνο το σημείο όπου αγανακτισμένος ο νέος άνδρας βγαίνει από το σπίτι για να τους κυνηγήσει ώστε να τον αφήσουν στην ησυχία του.

Και είναι ακριβώς το σημείο όπου αρχίζει να ξετυλίγεται ένα κουβάρι ολιγωριών, αναισθησίας και αδιαφορίας. Κατ’ αρχάς κάποια τοπικά ΜΜΕ του Πύργου παίρνουν το βίντεο και θυσιάζοντας την αξιοπρέπεια ενός πολίτη στον βωμό του click bait δημοσιεύουν τίτλους για «ψυχασθενή που κυνηγούσε συντοπίτες του».

Ο Θύμιος πηγαίνει στην Αστυνομία. Καταγγέλλει το περιστατικό του εκφοβισμού. Περιπολικό ψάχνει τους τραμπούκους, οι οποίοι πια έχουν αποχωρήσει. Δεν προχωρά σε μήνυση, εκ των υστέρων μαθαίνουμε ότι ζει με εξακόσια ευρώ το δίμηνο του αναπηρικού επιδόματος χωρίς να μπορεί να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες. Ο εισαγγελέας πάρα το ότι για το αδίκημα προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη δεν επεμβαίνει ποτέ.

Δημοσιογράφος τοπικού Μέσου Ενημέρωσης προς τιμήν της κινητοποιείται. Το θέμα αποκτά ευρύτερη δημοσιότητα, η Αγγελική Νικολούλη κάνει εκπομπή όπου αποκαλύπτει τα βίντεο της φρίκης. Ολοι αναρωτιούνται γιατί δεν έχει συλληφθεί η αγέλη των τραμπούκων, παρότι στο μαγνητοσκοπημένο υλικό φαίνονται πινακίδες αυτοκινήτου, τα βίντεο έχουν ανέβει στα προσωπικά τους social media. Την επομένη της εκπομπής η κρατική μηχανή κινητοποιείται. Ταυτοποιεί τους δράστες, αρχίζει συλλήψεις. Τα ΜΜΕ ευαισθητοποιούνται, γράφουμε για το θέμα. 13 μέρες μετά ο Θύμιος ακόμα αγνοείται. Και ειλικρινά, ύστερα από όλα αυτά, δεν ξέρω τι πρέπει να ευχηθούμε να έχει συμβεί.

Sports in

Πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε κινδυνεύουν με αποκλεισμό έως ενός χρόνου! (pics+vid)

Με «βαριά καμπάνα» απειλούνται πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε εξαιτίας του «ξύλου» με οπαδούς της Τράμπζονσπορ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024