Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες ερευνητές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα βρεθούν άμεσα στην Ουκρανία

Δεκάδες ερευνητές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα βρεθούν άμεσα στην Ουκρανία

Στα ουκρανικά εδάφη θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες η πολυπληθέστερη αποστολή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής θα ξεκινήσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ ανακοίνωσε την ανάπτυξη στην Ουκρανία μιας ομάδας 42 ερευνητών και ειδικών, στην πιο σημαντική αποστολή από άποψη δυναμικού που έχει σταλεί ποτέ επί τόπου, προκειμένου να διεξαγάγουν τις απαραίτητες έρευνες.

«Επιβεβαιώνω πως σήμερα το γραφείο μου έστειλε μια ομάδα που αποτελείται από 42 ερευνητές, ειδικούς στη μεθοδολογία εγκληματολογικής έρευνας και άλλο προσωπικό υποστήριξης στην Ουκρανία», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Καρίμ Χαν, ο οποίος πρόσθεσε πως πρόκειται για «την πιο σημαντική αποστολή από άποψη δυναμικού που έχει αναπτυχθεί ποτέ επί τόπου σε μία και μόνη φορά».

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου την έρευνα μετά τις αναφορές περί εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Ουκρανία, αφού έλαβε το πράσινο φως από τα περίπου 40 κράτη μέλη.

Ο Χαν μετέβη στην Ουκρανία τον Απρίλιο, κυρίως στα προάστια του Κιέβου, στην Μπούτσα, όπου τουλάχιστον 20 πτώματα ανακαλύφθηκαν στις 2 Απριλίου.

«Χάρη στην ανάπτυξη μιας ομάδας ερευνητών, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία και να συγκεντρώσουμε μαρτυρίες για στρατιωτικές επιθέσεις που θα μπορούσαν να αποτελούν εγκλήματα που αναφέρονται στο Καταστατικό της Ρώμης, ιδρυτική συνθήκη του ΔΠΔ», είπε.

Ο Χαν ευχαρίστησε εξάλλου την ολλανδική κυβέρνηση για τη συνεργασία της, με την ανάπτυξη «ενός σημαντικού αριθμού εθνικών ειδικών» για την υποστήριξη της αποστολής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Οι δραστηριότητές μας στον τομέα της έρευνας και της μεθοδολογίας εγκληματολογικής έρευνας θα κερδίσουν σε αποτελεσματικότητα χάρη στη συνεργασία αυτή», κατέληξε ο Χαν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024