Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτζώκας: «Τυχερός που είμαι στον Ολυμπιακό – Ένα από τα καλύτερα ρόστερ που είχα ποτέ»

Μπαρτζώκας: «Τυχερός που είμαι στον Ολυμπιακό – Ένα από τα καλύτερα ρόστερ που είχα ποτέ»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον Ολυμπιακό, το Final Four, την αναμέτρηση με την Εφές, αλλά και το ρόστερ που είναι ένα από τα καλύτερα που είχε ποτέ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague έκανε τον μίνι απολογισμό της σεζόν για τον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στο Final Four και την προσεχή αναμέτρηση με την Εφές στον ημιτελικό.

Ακόμα, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ που είχε ποτέ, ενώ μίλησε και για το εξαιρετικό κλίμα στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των ερυθρόλευκων στη Euroleague:

Για την πρόκριση στο Final Four: «Είναι πάντα δύσκολο. Ποτέ δεν θα είναι εύκολο. Ποτέ στη ζωή μου, αλλά ποτέ σίγουρα στη ζωή του Ολυμπιακού. Όλα είναι δύσκολα. Αλλά αν είναι σκληρά, είναι δύσκολα, το εκτιμάς περισσότερο».

Για το αν προτιμά έναν πασέρ ή έναν σκόρερ: «Αν δεις τις ομάδες μου κάποιες στιγμές, θα δεις την ομαδική προσπάθεια και τη δημιουργικότητα. Όλοι συμμετέχουν στο επιθετικό παιχνίδι. Όλοι πρέπει να μοιράζονται την μπάλα. Πάντα εκτιμάμε περισσότερο έναν τύπο που πασάρει την μπάλα από έναν που σκοράρει».

Για τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού: «Μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση προσπαθώ να δημιουργήσω μια φιλοσοφία ότι δεν είμαστε εγωιστές. Όποιος είναι εγωιστής, πάει στη γωνία. Αν κάποιος δεν νοιάζεται για την ομάδα, νοιάζεται μόνο για τα στατιστικά του, φεύγει από την ομάδα. Αυτή είναι η άποψή μου».

Για το ρόστερ των «ερυθρόλευκων»: «Το ρόστερ του Ολυμπιακού φέτος είναι ένα από τα καλύτερα που είχα ποτέ. Όχι μόνο ανάλογα με το ταλέντο αλλά και για τη φροντίδα που δείχνει ο ένας στον άλλο».

Για την ανανέωση στο ρόστερ της ομάδας: «Χρειαζόμασταν υπομονή γιατί βρισκόμασταν στη μεταβατική περίοδο για τον σύλλογο.. Χρειαζόταν να φέρουμε μερικά νέα παιδιά εδώ που να ταιριάζουν στη νοοτροπία του Ολυμπιακού. Το να μάχεσαι, να παίζεις για την ομάδα, να παίζεις για τους οπαδούς. Όντας στην ίδια φιλοσοφία με τη φιλοσοφία του συλλόγου που δεν εγκαταλείπεις ποτέ, συνεχίζεις να αγωνίζεσαι».

Για την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό: «Έχω εμπειρία από τον Ολυμπιακό, είναι τόσο απλό. Δεν υπάρχει ποτέ εύκολη μέρα. Όποιος ξέρει τον σύλλογο, ξέρει ότι είναι κάτι διαφορετικό. Οι οπαδοί, είναι εκπληκτικό το πώς υποστηρίζουν τον σύλλογο, και επίσης ασκούν πίεση στον σύλλογο να πετύχει πράγματα. Στον Ολυμπιακό μερικές φορές δεν είναι εύκολο να κερδίζεις απλά παιχνίδια. Πρέπει να παίζεις και καλά, πρέπει να θυσιαστείς για την ομάδα».

Για τους στόχους της ομάδας του Πειραιά: «Γνωρίζω ακριβώς τη νοοτροπία και προσπαθούσα κάθε μέρα να μην βάλω μακροπρόθεσμους στόχους, μόνο την επόμενη προπόνηση, το επόμενο παιχνίδι. Αυτή ήταν μια φιλοσοφία που έπρεπε να κάνω, και το έκανα. Να μεταφράσω σε όλους να μην ξεκινήσουμε σκεπτόμενοι τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια του Final Four, αν τα καταφέρουμε, να αρχίσουμε να βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι, την επόμενη προπόνηση. Και τελικά, καταλήξαμε να φτάσουμε στο Final Four».

Για τις δυσκολίες της σεζόν: «Όποτε είχαμε μια δύσκολη ήττα γυρνούσαμε πίσω. Ήμασταν πάντα έτοιμοι να παίξουμε το επόμενο παιχνίδι. Ανησυχώ περισσότερο για αυτή την ομάδα μετά από μια μεγάλη νίκη, όχι μετά από μια μεγάλη ήττα. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι, θα προετοιμαστούμε ψυχικά και σωματικά με τον σωστό τρόπο. Δεν με απασχολούσε η συμπεριφορά.

Δεν είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, κάτι που είναι φυσιολογικό σε μια μεγάλη σεζόν. Είναι αδύνατο να είσαι πάντα σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να το παραδεχτείς. Είναι φυσιολογικό να βλέπουμε τους πρωταθλητές να χάνουν με 30 πόντους. Το επίπεδο της έντασης είναι φανταστικό στην Ευρώπη, η σωματικότητα είναι εξαιρετική. Δεν μπορείς να είσαι πάντα σε μια διαδικασία νίκης».

Για το αποδυτήρια του Ολυμπιακού: «Απλώς πρέπει να χειριστείς την κατάσταση μέσα στα αποδυτήρια, στο περιβάλλον της ομάδας. Πρέπει να είσαι υποστηρικτικός, πρέπει να έχεις συγκρούσεις. Πρέπει να το κάνεις αυτό μερικές φορές. Υπάρχουν πολλοί εγωισμοί σε κάθε επαγγελματική ομάδα μπάσκετ και μερικές φορές χρειάζεται στις συγκρούσεις να είσαι σκληρός».

Για το πως αισθάνεται που είναι στον πάγκο των «ερυθρόλευκων»: «Είμαι πραγματικά τυχερός, έχουμε υπέροχους χαρακτήρες φέτος. Όλοι νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Πέντε ή έξι παίκτες ήρθαν στο γραφείο μου και με ρώτησαν πώς μπορούμε να βοηθήσουμε έναν συμπαίκτη που δεν αισθάνεται καλά αυτή τη στιγμή, πώς μπορούμε να τον υποστηρίξουμε; Όταν το είδα αυτό, ήμουν σίγουρος για αυτή την ομάδα και για το τι μπορούμε να πετύχουμε».

Για το ματς με την Εφές: «Τώρα πρέπει να προετοιμάσουμε το μυαλό μας και να προετοιμαστούμε τακτικά, σωματικά και ψυχικά για να ανταγωνιστούμε τους πρωταθλητές Ευρώπης».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024