Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ζαλίζει» ο μισθός που θα εισπράτει ο Χάαλαντ

«Ζαλίζει» ο μισθός που θα εισπράτει ο Χάαλαντ

Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Ντόρτμουντ

Το «μπαμ» του καλοκαιριού… έσκασε νωρίτερα, μιας και η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Ντόρτμουντ.

Ο Νορβηγός επιθετικός που έκανε θραύση στη Γερμανία με τη φανέλα των Βεστφαλών και από πολλούς λογίζεται ως ο φορ της επόμενης δεκαετίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, επέλεξε τους “Σίτιζενς” ως επόμενο σταθμό της καριέρας του και θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα. O εκπληκτικός σωματότυπός, που θυμίζει NBA και σίγουρα αν είχε επιλέξει το μπάσκετ τα προγνωστικά NΒΑ θα τον είχαν φαβορί για να πετύχει μία μεγάλη καριέρα, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ικανότητά του να σκοράρει, τον καθιστά έναν σουπερ σταρ.

Στόχος για τους γαλάζιους του Μάντσεστερ είναι φυσικά η πολυπόθητη κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από μία ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια φέτος. Η Σίτι αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ πέρυσι ήταν η ηττημένη του αγγλικού εμφυλίου στον τελικό, χάνοντας από την Τσέλσι.

Οι “Μερένγκες” ήταν κι εκείνοι μέσα στη διεκδικήση του Χάαλαντ, ο οποίος είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τη Bundesliga και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων με τον εκλιπόντα ατζέντη του Νορβηγού επιθετικού, Μίνο Ραϊόλα και τους συνεργάτες του, η Σίτι έκανε το “κόλπο γκρόσο” προσφέροντας… αστρονομικά ποσά στον Χάαλαντ και ήταν αναμενόμενο να τον πείσει να μετακομίσει στο Μάντσεστερ.

Για να αποσπάσει το “ναι” της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Σίτι πρόσφερε 75 εκατομμύρια ευρώ (όσα ήταν η ρήτρα του το τρέχον έτος) στο γερμανικό σύλλογο και σχεδόν τα μισά σε μορφή μπόνους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα αγγλικά και τα γερμανικά μέσα, τα μπόνους και οι αμοιβές του γραφείου που εκπροσωπεί το Νορβηγό επιθετικό, αγγίζουν το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη φτάσαμε στα… 115 εκατομμύρια ευρώ! Ζαλιστήκατε ήδη; Και που να προχωρήσουμε στα ποσά που αφορούν το συμβόλαιο του παίκτη.

Χάαλαντ, ο νέος Ντε Μπράινε

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι η διάρκεια του συμβολαίου που αναμένεται να υπογράψει ο Χάαλαντ με τους “Σίτιζενς”, είναι πενταετής και θα τον κάνει αυτόματα έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του ρόστερ αλλά και συνολικά της Πρέμιερ Λιγκ. Και ως γνωστόν, η Σίτι δεν… τσιγκουνεύεται τα χρήματα όταν πρόκειται για μεταγραφές.

Αν κρίνουμε βέβαια από την πορεία του Νορβηγού στη Ντόρτμουντ και τα απίθανα στατιστικά του στα γκολ, διόλου θα απασχολούν τους διοικούντες της Σίτι σε λίγο καιρό τα ποσά που δαπανήθηκαν. Ο Χάαλαντ έχει αποδείξει ότι δεν είναι απλά ένας επιθετικός. Είναι μια μηχανή των γκολ και σκοράρει… ακόμα και στον ύπνο του!

Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη νορβηγική Μπρίνε και έκανε το πρώτο “μπαμ” στη Μόλντε, επί των ημερών του Ούλε Γκούναρ Σούλσιερ στον πάγκο, θα έχει λαμβάνειν εβδομαδιαίως από τους “Πολίτες” το ποσό των 360.000 ευρώ! Αν κάνετε τα μαθηματικά, ημερησίως αντιστοιχεί το ποσό των 51.430 ευρώ! Είναι στο επίπεδο δηλαδή, των χρημάτων που εισπράττει ο Κέβιν Ντε Μπράινε.

Κρατηθείτε ακόμα, για να διαβάσετε και το συνολικό ποσό των αποδοχών του Χάαλαντ σε βάθος πενταετίας στο Μάντσεστερ. Ο Νορβηγός έχει εξασφαλισμένα 93.8 εκατομμύρια ευρώ για τη θητεία του στην Πρέμιερ Λιγκ. Συνολικά, η Σίτι με την υπογραφή του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, θα κάνει μια επένδυση αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ!

Η μεταγραφή μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, με τον παίκτη να φημολογείται ότι πέρασε και ιατρικά τεστ, αλλά τυπικά θα λογίζεται… “Πολίτης” από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Για την ιστορία, ο μόλις 21 χρόνων Χάαλαντ μετρά 85 γκολ σε 88 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις και εντάχθηκε στην ομάδα της Βεστφαλίας το Δεκέμβριο του 2019. Επίσης, σε 1.5 χρόνο που ήταν στη Ζάλτσμπουργκ, σημείωσε 29 τέρματα και αυτή του η επίδοση ήταν το… “διαβατήριο” για την Bundesliga.

Sponsored article

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024