Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Γιαννόπουλος: Διακόπηκε εκ νέου η δίκη του ντράμερ για τη σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού

Γιώργος Γιαννόπουλος: Διακόπηκε εκ νέου η δίκη του ντράμερ για τη σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού

Πότε θα συνεχιστεί, ποιος ο λόγος της διακοπής της δίκης.

Για δεύτερη φορά διεκόπη η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην ντράμερ του μουσικού συγκροτήματος Πυξ Λαξ, Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος δικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για αδίκημα που αφορά σε σεξουαλική κακοποίηση ενός εξάχρονου κοριτσιού. Η δική θα συνεχιστεί στις 17 Ιουνίου.

Σε πρώτο βαθμό ο μουσικός είχε καταδικασθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς μάλιστα το δικαστήριο να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει τότε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση, ενώ του επέβαλε και τους όρους της υποχρέωσης εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.

Γιατί διακόπηκε η δίκη

Η αιτία της νέας διακοπής της δίκης ήταν η απουσία του δικηγόρου του κατηγορούμενου ο οποίος αγόρευε σε άλλο δικαστήριο. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι η υπεράσπιση είχε εγκαίρως ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη δικάσιμο. Εν τέλει, ο εισαγγελέας πρότεινε τη διακοπή της δίκης για τις 17 Ιουνίου και το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρότασή του. Στο δικαστήριο βρίσκονταν και ο 69χρονος, ο οποίος σημειωτέον αύριο απολογείται στη 14η ανακρίτρια για άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Ο παριστάμενος προς υποστήριξη της κατηγορίας συνήγορος κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου σε δήλωσή του ανέφερε: «Όπως εύστοχα παρατήρησε ο επί της έδρας κ. εισαγγελέας, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου κινήθηκε στα όρια του εμπαιγμού του δικαστηρίου.

Προβλήθηκε και πάλι κώλυμα προσωρινό ως προς τη δυνατότητα παράστασης του κ. υπερασπιστή του και αφού η υπόθεση κρατήθηκε για μια ώρα, τελικώς προκρίθηκε η διακοπή της δίκης για 17 Ιουνίου, κατ’ απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου. Ως γνωστό όμως δικαιώματα έχουν και τα θύματα και αυτά θα μιλήσουν τελευταία. Όσο και να κωλυσιεργήσει κανείς την τελική κρίση δεν μπορεί να την αποφύγει».

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024