Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Maserati MC20 Cielo: Νέοι ορίζοντες

Maserati MC20 Cielo: Νέοι ορίζοντες

Η ιταλική φίρμα επιβεβαιώνει την προσθήκη μιας ανοιχτής έκδοσης στην γκάμα του νέου της supercar η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της ως τα τέλη της χρονιάς

Mε την εύγλωττη ονομασία Cielo (ουρανός) επέλεξαν οι Ιταλοί να αποκαλέσουν την ανοιχτή έκδοση της MC20 που σύμφωνα με τις συστάσεις θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της ως τα τέλη του 2022, αποτελώντας την πρώτη Maserati χωρίς σταθερή μεταλλική οροφή από το 2004 και την targa λογικής MC12.

To νέο ανοιχτό μοντέλο αποτελεί μέρος μιας πληθωρικής προϊοντικής πολιτικής των Ιταλών η οποία ξεκίνησε με την Grecale και περιλάβει επίσης τη νέα γενιά της Gran Turismo από την οποία θα προκύψει και η GranCabrio.

Επιστρέφοντας στην ΜC20 Cielo, βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών το νέο μοντέλο θα αξιοποιήσει μια μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή στα πρότυπα της Ferrari F8 Spider που δεν αναμένεται να επιφέρει τεράστιες σχεδιαστικές διαφορές σε σχέση με την ήδη γνωστή coupe έκδοση.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα «αθέατα» χαρακτηριστικά της νέας ανοιχτής που θα εξακολουθήσει να βασίζεται στο περίτεχνο ανθρακονημάτινο πλαίσιο του coupe αν και ο μηχανισμός της οροφής αλλά και οι περαιτέρω ενισχύσεις προς όφελος της στρεπτικής  ακαμψίας αναμένεται να αυξήσει το βάρος της έκδοσης πέραν των 1.475 κιλών όπου σταματάει η coupe.

Aναμενόμενα η MC20 Cielo θα επωφεληθεί από τον ίδιο κεντρικά τοποθετημένο V6 κινητήρα Nettuno ο οποίος αποδίδει 630 ίππους και εξασφαλίζει στο coupe τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει ανακοινώσει η Maserati η MC20 αναμένεται να συμπεριλάβει στην γκάμα της και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία θα παρουσιαστεί σχετικά σύντομα μιας και ήδη έχει πάρει μία αναβολή λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και των προβλημάτων σχετικών με τους ημιαγωγούς στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024