Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις» η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ρωσία: «Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις» η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Απειλητικό μήνυμα από τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών

Στον απόηχο των αποφάσεων του ΝΑΤΟ για διεύρυνση με ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, η Ρωσία προειδοποιεί για «εκτεταμένες επιπτώσεις που θα αλλάξουν ριζικά την παγκόσμια κατάσταση», σύμφωνα με δήλωση του  υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τον Φινλανδό ομόλογό του το Σάββατο ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο γειτόνων θα μπορούσαν να «επηρεαστούν αρνητικά» εάν η Φινλανδία ακολουθήσει τα σχέδια να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Ριαμπκόφ πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι η Ρωσία απλώς θα ανεχθεί την απόφασή τους, σύμφωνα με το Intefax.

Διαβάστε επίσης Ένα βήμα πριν την ένταξη στο ΝΑΤΟ Φινλανδία – Σουηδία: Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν

«Η κατάσταση, φυσικά, αλλάζει ριζικά με δεδομένο τα όσα συμβαίνουν», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. «Πρόκειται για ακόμη ένα σοβαρό λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις (…) Αυτό είναι το επίπεδο όσων λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις σήμερα», εκτίμησε.

«Για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο το γεγονός ότι η ασφάλεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν θα ενισχυθεί μετά την απόφαση αυτή», πρόσθεσε ο Ριαμπκόφ, ενώ τόνισε ότι οι δύο χώρες «δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι απλώς θα το ανεχθούμε».

«Γενικά το επίπεδο της στρατιωτικής έντασης θα αυξηθεί, η προβλεψιμότητα θα μειωθεί. Είναι κρίμα που η κοινή λογική θυσιάζεται στο βωμό κάποιων φανταστικών ιδεών για το τι θα πρέπει να συμβεί σε αυτή την κατάσταση», επεσήμανε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024