Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πόσα χρόνια θα παραμείνει στη φυλακή ο πιλότος;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πόσα χρόνια θα παραμείνει στη φυλακή ο πιλότος;

«Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του»

Η ώρα της απονομής δικαιοσύνης για την υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο ήρθε, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να κρίνεται ομόφωνα ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό για την στυγερή δολοφονία της γυναίκας του, Καρολάιν, στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άκουσε ανέκφραστος την απόφαση του δικαστηρίου. Δεν έβγαλε ούτε λέξη. Δεν έπεισε κανέναν. Ούτε την έδρα, ούτε τους ενόρκους ούτε φυσικά την εισαγγελέα η οποία ήταν καταπέλτης. Δεν του αναγνωρίστηκε βρασμός ψυχικής ορμής. Σκότωσε την Καρολάιν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ένοχος ομόφωνα για ένα έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο.

«Διατυπώνω την σκέψη ότι ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, πολύ καλά στο βάθος της ψυχής του γνωρίζει ότι δεν υπήρχε καμία προφανής αιτία. Κοίμισε το παιδί στο καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει» δήλωσε η εισαγγελέας, Ευγενία Σταθουλοπούλου.

Τα λόγια της εισαγγελέως συγκλόνισαν το ακροατήριο. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του, είπε κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο.

«Αυτή η ιστορία ενέχει τα στοιχεία μια ανθρώπινης τραγωδίας. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά δεν θα αποδοθεί ηθική δικαίωση, ούτε στα θύματα που ζουν. Την κόρη του και τη μητέρα της Καρολάιν. Το πρόσωπο της Κάρολαϊν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης και προκαλεί δέος» είπε.

Θεία Δίκη, για την εισαγγελέα, το γεγονός ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν σκέφτηκε να βγάλει το ρολόι της Καρολάιν. Αυτό ήταν το μεγάλο του λάθος. Για μια δολοφονία που επιχείρησε να σκηνοθετήσει παίζοντας θέατρο για 37 ολόκληρες ημέρες.

«Ευτυχώς ο κατηγορούμενος δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει το έξυπνο ρολόι από το χέρι της Καρολάιν και αυτό είναι θεία δίκη. Ο θάνατος ήταν αγωνιώδης. Όλο αυτό λειτούργησε έξι λεπτά», είπε η εισαγγελέας.

Ακόμα και το ίδιο του το παιδί σύμφωνα με την εισαγγελέα ήταν ένα πιόνι στα χέρια του για να παραπλανήσει τους πάντες.

«Έχω την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει την αίσθηση της συντριβής. Ακόμη και το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίπτεται από το ότι ο ίδιος εναπόθεσε στο σώμα της νεκρής μάνας το παιδί. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του. Ήθελε να καταστήσει το παιδί μέρος του σκηνικού του φόνου. Η βία που ασκήθηκε ήταν τέτοια που της παραμόρφωσε το πρόσωπο».

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στην δολοφονία της Ρόξι, του σκύλου της οικογένειας, τονίζοντας ότι ήταν ένα από τα σημεία που τον πρόδωσαν.

Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο πιλότος

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η δημοσιογράφος του MEGA, Άννα Κανδύλη, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στα 20 χρόνια θα μπορεί να αποφυλακιστεί.

Σήμερα είναι 33 ετών, οπότε στα 53 του χρόνια θα μπορεί να βρίσκεται εκτός φυλακής.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024