Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1: «Ζέσταμα» πριν τη φιέστα με… καλεσμένο τον Δικέφαλο

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1: «Ζέσταμα» πριν τη φιέστα με… καλεσμένο τον Δικέφαλο

Στο… ζέσταμα πριν τη φιέστα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι 1-1. Ανοιξε το σκορ ο Σοάρες, ισοφάρισε ο Καρβάλιο – Καλύτεροι οι Ερυθρόλευκοι.

Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Οι Πειραιώτες, παρότι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και είχαν περισσότερες ευκαιρίες από τους Ασπρόμαυρους, που ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σοάρες. Μετά το γκολ οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 41’ με τον Καρβάλιο.

Ένα ματς… ζέσταμα πριν τη φιέστα του Ολυμπιακού για το 3ο συνεχόμενο και συνολικά 47ο πρωτάθλημα στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μπροστά από την εστία ήταν ο Τζολάκης, με τους Ανδρούτσο, Σωκράτη, Μπαγκαλιάνη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας.

Οι Κούντε και Κανέ ήταν στα χαφ, με τους Ροντρίγκες, Καρβάλιο και Φαντιγκά πίσω από τον Τικίνιο. Από την άλλη πλευρά, ο Λουτσέσκου ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη στα δοκάρια και τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο και Τσαούση στην άμυνα. Οι Σβαμπ, Κούρτιτς και Σοάρες ήταν στη μεσαία γραμμή, με τον Τσόλακ στην κορυφή της επίθεσης και τους Ζίβκοβιτς – Μιτρίτσα στα δύο «φτερά».

Αιφνιδίασε ο ΠΑΟΚ, ισοφάρισε ο Καρβάλιο

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με πολλά νέα πρόσωπα και άνοιξε το σκορ στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Σοάρες πρόλαβε τον Τζολάκη και με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι Πειραιώτες απείλησαν στο 5’ με τον Ροντρίγκες, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε το σουτ του Αφρικανού μεσοεπιθετικού.

Ο Δικέφαλος με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησε να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Πασχαλάκη και να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 16’ ο Ζίβκοβιτς έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της «ερυθρόλευκης» εστίας.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 41’ βρήκαν τελικά το γκολ της ισοφάρισης, με τον Καρβάλιο. Ο Ανδρούτσος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Πορτογάλος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Σβαμπ, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 1-1.

Χαμηλό τέμπο, πολλές αλλαγές

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Μανωλά να παίρνει τη θέση του Μπαγκαλιάνη. Το πρώτο κομμάτι στην επανάληψη πέρασε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον προπονητή του Ολυμπιακού στο 57’ να κάνει δεύτερη αλλαγή, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Λόπες αντί του Φαντιγκά.

Δυο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παπασταθόπουλο. Ο έμπειρος αμυντικός πήρε την κεφαλιά, μετά το φάουλ του Πιερ Κούντε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 65’ ο Δικέφαλος απάντησε με τον Μιτρίτσα. Ο Ρουμάνος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 70’ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο ματς, με τον Ακπομ αντί του Τσόλακ και τον Ελ Καντουρί αντί του Σοάρες. Ο Μαρτίνς απάντησε με τους Ελ Αραμπί και τον Εμβιλά. Ο Μαροκινός πήρε τη θέση του Τικίνιο και ο Γάλλος αυτή του Κούντε. Εξι λεπτά αργότερα ο προπονητής του ΠΑΟΚ έβαλε και τον Μπίσεσβαρ αντί του Μιτρίτσα.

Ο χαμηλός ρυθμός συνεχίστηκε και στο 83’ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Βαλμπουενά αντί του Γκάρι Ροντρίγκες. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-1, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να κάνει την προβολή, μετά το διαγώνιο σουτ του Ρόνι Λόπες. Ο Μαροκινός ήταν φάτσα με την εστία, αλλά ήταν ένα… τσακ πιο πίσω από ότι έπρεπε και έχασε την ευκαιρία.

Στο 91’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με τον Ρόνι Λόπες, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Πορτογάλου, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σωκράτης, Μπαγκαλιάνης (46′ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (71′ Εμβιλά), Κανέ, Γκ. Ροντρίγκες (83′ Βαλμπουενά), Φαντιγκά (58′ Ρόνι Λόπες), Ζοάο Καρβάλιο, Τικίνιο (70′ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο, Τσαούσης, Σβαμπ, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (76′ Μπίσεσβαρ), Σοάρες (71′ Ελ Καντουρί), Τσόλακ (70′ Άκπομ).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024