Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηρακλής – Παναθηναϊκός 59-81: Πάτησε… γκάζι στο δεύτερο μέρος και «έριξε» τον Γηραιό

Ηρακλής – Παναθηναϊκός 59-81: Πάτησε… γκάζι στο δεύτερο μέρος και «έριξε» τον Γηραιό

Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος βρήκε τον τρόπο να… καθαρίσει τον Ηρακλή και να πάρει τη νίκη με σκορ 81-59, ρίχνοντας έτσι τον «Γηραιό» κατηγορία.

Ο Ηρακλής πίεσε τον Παναθηναϊκό για ένα ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος οι Πράσινοι πάτησαν… γκάζι επικράτησαν με σκορ 81-59 στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, και επιβεβαίωσαν τον υποβιβασμό του «Γηραιού» στην Α2 κατηγορία.

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα ζορίστηκε αρκετά για 20 λεπτά, όμως δεν είχε ανάλογη εικόνα στο δεύτερο μέρος, κάνοντας σωστά τα πράγματα στην επίθεση και σφίγγοντας την άμυνά του, ενώ οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του «τριφυλλιού».

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ντάριλ Μέικον, Ιωάννης Παπαπέτρου και Οκάρο Γουάιτ που σημείωσαν έκαστος από 21 πόντους. Από την άλλη πλευρά, 24 πόντους είχε ο Μάικ Χένρι και 12 πόντους πρόσθεσε ο Μπράντον Γκάρετ.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά προσπαθώντας να επιβάλλει τον ρυθμό του και καταφέρνοντας να φτάσει στο +10 (14-4) αρκετά νωρίς. Ο Ηρακλής όμως απάντησε με δικό του σερί 11-0 περνώντας μπροστά με 15-14. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι χωρίς κάποια να μπορεί να ξεφύγει, ενώ το προβάδισμα άλλαξε χέρια πολλές φορές. Έτσι η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το ισόπαλο 41-41.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ καλύτερη εικόνα καταφέρνοντας να χτίσει μια μικρή διαφορά και όσο περνούσε η ώρα οι Πράσινοι μπόρεσαν να ξεφύγουν και να πάρουν ένα ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα που έφτασε ακόμα και τους είκοσι πόντους. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, και ο Γηραιός πλέον είναι η ομάδα που θα αποχαιρετήσει την Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-41, 50-59, 59-81

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024