Πληθαίνουν την τελευταία ώρα οι αναφορές για πολύ ισχυρή έκρηξη στην περιοχή της ορεινής Ηλείας και της Αρκαδίας που έγινε αντιληπτή περίπου στις 9 το πρωί.
Μαρτυρίες κάνουν λόγω και εκκωφαντικό ήχο που συνοδεύτηκε από ωστικό κύμα. Κάποιοι αντιλήφθηκαν τον ήχο από τα έγκατα της γης, όμως δεν υπάρχει αναφορά για σεισμική δόνηση.
Αναφορές υπάρχουν από την περιοχή του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, των Τριποτάμων, της Ανδρίτσαινας, σύμφωνα με το ilialive.gr.
Και ΜΜΕ από την Αρκαδία όπως το ArcadiaPortal.gr αναφέρουν πως ο ίδιος ήχος έγινε αντιληπτός και στην Τρίπολη, αλλά και στην Λακωνία και τη Σπάρτη. Πηγές στην Ηλεία επιβεβαιώνουν πως το ίδιο ακούστηκε και στην περιοχή της Πηνείας.
Ερευνάται αν κάποιο πολεμικό αεροσκάφος «έσπασε» το φράγμα του ήχου στην ευρύτερη περιοχή και υπήρξε μεγάλη διάχυση.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων