Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήλωση ΥΠΕΞ Κύπρου για Σαχάρα στο περιθώριο υπουργικής συνάντησης στο Μαρόκο

Δήλωση ΥΠΕΞ Κύπρου για Σαχάρα στο περιθώριο υπουργικής συνάντησης στο Μαρόκο

Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει με τη σειρά της τη στήριξή της στο μαροκινό σχέδιο αυτονομίας για τη Σαχάρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Ιωάννης Κασουλίδης, εξέφρασε χτες στο Μαρακές, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον μαροκινό ομόλογό του, κύριο Νάσερ Μπουρίτα, τη στήριξη της χώρας του στο μαροκινό σχέδιο αυτονομίας για τη Σαχάρα, ως συμβιβαστική λύση για την επίλυση της διαφοράς. Η συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε, σύμφωνα με τον μαροκινό ειδησεογραφικό ιστότοπο L’Opinion, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του Παγκόσμιου Συνασπισμού κατά του ISIS.

Από πλευράς του, ο κύριος Μπουρίτα, χαιρέτισε τη δήλωση υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι η θέση αυτή ανοίγει νέες και ισχυρές προοπτικές σε επίπεδο διμερών σχέσεων: «Θα εργαστούμε μαζί σήμερα για να καταστρώσουμε έναν χάρτη πορείας για τη διμερή συνεργασία σε όλους τους τομείς», διευκρίνισε.

Ακολουθεί, μεταφρασμένη από τα γαλλικά, η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίου Ιωάννη Κασουλίδη:

« Συνομίλησα με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μπουρίτα, τον οποίο κατ’αρχάς ευχαρίστησα για τη φιλοξενία που μας επεφύλαξε κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης.

Το Βασίλειο του Μαρόκου και η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζουν αποσχιστικές τάσεις. Η χώρα μου υποστηρίζει τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς πρέπει να βασίζεται σε συμβιβασμούς και στην περίπτωση της «Δυτικής Σαχάρας», ο Βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’ πρότεινε ένα Σχέδιο Αυτονομίας.

Οι συμβιβασμοί αντιπροσωπεύουν παράλληλους δρόμους, και είναι αδιανόητο για την Κύπρο, η οποία εργάζεται η ίδια για την εξεύρεση συμβιβασμού, να υιοθετήσει διαφορετική θέση στην περίπτωση του Βασιλείου του Μαρόκου.

Η αποχή της Κύπρου από την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν λάθος. Δε γνώριζα για αυτή την απόφαση, ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια απλή παρανόηση που σε καμία περίπτωση δεν θέτει υπό αμφισβήτηση τις αρχές που μόλις ανέφερα.»

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024