Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Δελφών: Ξεκινάει το έργο κατασκευής του νέου πολιτιστικού πολυχώρου

Δήμος Δελφών: Ξεκινάει το έργο κατασκευής του νέου πολιτιστικού πολυχώρου

Ο Δήμος Δελφών με την υπογραφή της σύμβασης μετατροπής ενός παλαιού σχολείου στη κοινότητα Αγίου Γεωργίου σε πολιτιστικό κέντρο, καλύπτει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της κοινότητας.

Υπεγράφη από το Δήμο Δελφών η σύμβαση και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μετατροπή του παλαιού σχολείου της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο, ένα έργο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δρομολογήθηκε κατόπιν προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση του παλιού σχολείου της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου, ενός ισόγειου κτηρίου, κατασκευής προ του 1955, το οποίο είχε δημιουργηθεί για να καλύψει τις διδακτικές ανάγκες της εποχής του.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνει επισκευή-αποκατάστασή του, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό και να επαναχρησιμοποιηθεί. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες περιλαμβάνουν:

  • Αντικατάσταση στέγης. Θα αποξηλωθεί η παλαιά και θα κατασκευαστεί νέα, η οποία θα εναρμονίζεται στην αρχική μορφή του σχολείου.
  • Ενίσχυση φέροντος οργανισμού και αρμολόγημα στη λιθοδομή.
  • Αντικατάσταση σιδερένιων κουφωμάτων με νέα, ίδιου σχεδίου και απόχρωσης.
  • Επικάλυψη με χονδρόπλακες, από την κεντρική είσοδο έως την πίσω είσοδο.
  • Διαμόρφωση του υπόλοιπου εξωτερικού χώρου με την απαραίτητη φύτευση. Επίσης, στο κτίριο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες υποδομής, όπως η πλήρης υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση, η ηλεκτρολογική εγκατάσταση ισχυρών και ασθενών ρευμάτων, η εγκατάσταση θέρμανσης – κλιματισμού – εξαερισμού, καθώς και συστήματος πυρασφάλειας.

Ο χωρικός Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Άμφισσας, κ. Νικόλαος Λουπάκος δήλωσε: «Όπως είχε σημειώσει και κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, η ολοκλήρωση του έργου θα ανοίξει το δρόμο για την αξιοποίηση του κτηρίου, παρέχοντας στην Εταιρεία Φωκικών Μελετών ένα σύγχρονο χώρο για τη στέγαση των δραστηριοτήτων της», δήλωσε ο κ. Λουπάκος, προσθέτοντας:

Sports in

Η μεγάλη επένδυση στα τμήματα υποδομής και το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει με μεγάλες κινήσεις τα τμήματα υποδομής, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη όλων των ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024