Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Καρέ καρέ η καταστροφή ρωσικού υπερσύγχρονου τανκ από αντιαρματικό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καρέ καρέ η καταστροφή ρωσικού υπερσύγχρονου τανκ από αντιαρματικό

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με απίστευτη αγριότητα στα πεδία των μαχών.

Τελικά το ακριβό όπλο πολλές φορές μπορεί να γίνει θρύψαλα από ένα φτηνό όπλο. Το ρωσικό καμάρι στα άρματα μάχης το Τ-90Μ θεωρείται ως ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα και προηγμένα τανκς που έχει η Ρωσία στο οπλοστάσιο της.

Μαζί με το τανκ της επόμενης γενιάς, το «Armata», το Τ-90Μ είναι τα μαργαριτάρια της ρωσικής πολεμικής μηχανής. Και όμως αυτό το πανάκριβο τανκ που στοιχίζει 4,7 εκατομμύρια ευρώ το ένα, έγινε μια μάζα από λαμαρίνες από ένα σουηδικό αντιαρματικό που η αξία του δεν ξεπερνά τα 21.000 ευρώ.

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

Στον πόλεμο της Ουκρανίας οι Ρώσοι έχουν «ρίξει» τουλάχιστον 100 τανκς Τ-90Μ, τα οποία διαθέτουν υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, αντιραντάρ, αυτόματο σύστημα στόχευσης ακριβείας ενώ μπορούν να εκτοξεύσουν και πυραύλους.

Το Τ-90Μ έχει τριμελές πλήρωμα, φέρει ειδική θωράκιση για προστασία ενώ αυτόματα όταν το στοχεύει κάποια δεσμίδα λέιζερ εκτοξεύει βομβίδια καπνού για να «χαθεί» ο στόχος. Έχει αυτονομία σχεδόν 600 χιλιόμετρα και η μέγιστη ταχύτητα του είναι τα 60 χιλιόμετρα.

Το «Carl Gustaf των 8,4» είναι ένα σουηδικό αντιαρματικό το οποίο μάλιστα πρωτοβγήκε στην κυκλοφορία το 1948. Στη Σουηδία το ονομάζουν GRG (γκε – ερ – γκε) και είναι ένα από τα πολλά όπλα που έχουν στείλει οι δυτικοί για να ενισχύσουν την άμυνα των Ουκρανών.

Το περιστατικό καταγράφηκε από Ουκρανικό drone που επιτηρούσε την περιοχή στο Χάρκοβο όταν ένα κομβόι από ρωσικά άρματα μάχης Τ-90Μ πλησίασαν από έναν δρόμο γεμάτο δέντρα.

Δεν κατάλαβε από πού του ήρθε

Εκεί ανάμεσα στις φυλλωσιές ήταν κρυμμένος ο Ουκρανός με το GRG και περίμενε τα τανκς να περάσουν. Μέχρι που έφερε ένα στο σκοπευτικό του, το «κλείδωσε» και πάτησε τη σκανδάλη.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας το βλήμα χτυπάει το τανκ το οποίο αναφλέγεται και καταστρέφεται. Όμως τελικά και ενώ οι Ουκρανοί ισχυρίστηκαν ότι το κατέστρεψαν τελικά το χτύπησαν στις ερπύστριες.

Οι Ουκρανοί πάντως σε κάθε περίπτωση ανέβασαν ένα ευχαριστήριο tweet προς της Σουηδία: «Το καμάρι της ρωσικής βιομηχανίας τανκ καταστράφηκε από έναν σουηδικό εκτοξευτήρα αντιαρματικών ρουκετών Carl Gustaf. Ευχαριστούμε τον σουηδικό λαό και τον βασιλιά για τη βοήθειά τους»

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024