Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ - Άρης: 0-1 Νέο πάρτι των «κίτρινων» στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Άρης: 0-1 Νέο πάρτι των «κίτρινων» στην Τούμπα

Διπλό Ευρώπης για την Αρειανάρα κόντρα στον μεγαλύτερο πελάτη του (0-1), με σκόρερ τον Καμαρά και τον ΠΑΟΚ να γράφει αρνητική ιστορία.

Διπλό Ευρώπης για την Αρειανάρα κόντρα στον μεγαλύτερο πελάτη του (0-1), με σκόρερ τον Καμαρά και τον ΠΑΟΚ να γράφει αρνητική ιστορία.

Καλύτερος ο Άρης, «ανευρος» ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος

Όσον αφορά το ματς, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 5ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Μουργκ γύρισε την μπάλα από τα όρια της περιοχής, όμως κανείς δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την όμορφη πάσα του Αυστριακού. Στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Τσιγγάρα κόντραρε σε αμυντικό, παρότι ήταν από πολύ καλή θέση.

Από εκεί και πέρα όμως ο Άρης ήταν η ομάδα που πήρε την μπάλα στην κατοχή της, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ενώ προσπάθησε να πιέσει ψηλά. Το πλάνο του Μπούργος λειτούργησε, οι κίτρινοι ανάγκασαν τον Δικέφαλο του βορρά σε λάθη, ενώ στο 9ο λεπτό είχε την πρώτη τελική ο Άρης με ένα σουτ του Σούντγκρεν που πέρασε άουτ.

Ο Άρης προσπάθησε να βρει το γκολ από νωρίς κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ, ενώ στο 21ο λεπτό ο Ιτούρμπε προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση να σκοράρει, όμως ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Οι κίτρινοι στο 28ο λεπτό απείλησαν ξανά με τον Μαντσίνι ο οποίος μπήκε από τα δεξιά αλλά το γύρισμά του κόντραρε, ενώ στο 31 σούταρε αλλά ήταν ακίνδυνο το σουτ που επιχείρησε.

Ο ΠΑΟΚ δυο λεπτά αργότερα είχε μια τελική προσπάθεια μετά από ώρα με τον Κούρτιτς που επιχείρησε το σουτ από μακριά, όμως ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα. Η μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν για τον Άρη στο 39ο λεπτό, όταν ο Καμαρά βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη αλλά… κατάφερε να κάνει κοντρόλ τόσο κακό που η μπάλα κατέληξε κατευθείαν στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, χάνοντας ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε το ίδιο δυνατά με τον τρόπο που τελείωσε το πρώτο και στα πρώτα πέντε λεπτά είχε δυο τελικές με προϋποθέσεις. Στο 48′ ο Καμαρά δοκίμασε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πασχαλάκης μπλόκαρε όμως την μπάλα, ενώ ένα λεπτό μετά ο Σούντγκρεν σούταρε με το αριστερό από πολύ μακριά, με την μπάλα να «ξύνει» το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Στο 51ο λεπτό ωστόσο ο Δικέφαλος του βορρά είχε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σάστρε, μπήκε από τα δεξιά της περιοχής, σούταρε και ανάγκασε σε σπουδαία επέμβαση τον Κουέστα, με τον Μουργκ εν συνεχεία να παίρνει το «ριμπάουντ» αλλά να σουτάρει απελπιστικά άουτ ενώ η εστία ήταν ανυπεράσπιστη.

Στο 63ο λεπτό του ματς, όμως ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, ο Μαντσίνι βρήκε με ωραία κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας τον Καμαρά, εκείνος την τσίμπησε πριν τον Ίνγκασον, βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Έλληνα γκολκίπερ για το 1-0 μέσα στην Τούμπα!

Ο Άρης στο 68ο λεπτό βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, Μπερτόλιο και Ιτούρμπε συνεργάστηκαν άψογα, ο Παραγουανός μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε όμως ο Μπριχ δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γερμανός περίμενε και το VAR και στη συνέχεια έδειξε «παίζεται», με τους ανθρώπους των κίτρινων να διαμαρτύρονται έντονα.

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ του Άρη προσπάθησε να πιέσει είχε δυο καλές στιγμές στο 72′ και στο 76′ με τους Σβαμπ και Μιχάι, ενώ στο 81ο λεπτό είχε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Άκπομ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Κουέστα να μπλοκάρει δύσκολα στη δεξιά του γωνία. Ο ΠΑΟΚ παρότι πίεσε, δεν είχε κάποια ουσιαστικά φάση μετά το 81ο λεπτό, ενώ στις καθυστερήσεις ο Άρης βγήκε αντεπίθεση με τον Καμαρά να περνάει όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ να φτάνει απέναντι από τον Πασχαλάκη να πλασάρει, αλλά να διώχνει ο Σάστρε πάνω στη γραμμή.

Το τελικό 1-0 για τον Άρη έδωσε βάσιμες ελπίδες για την Ευρώπη και την τρίτη θέση, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 60 βαθμούς και στην εσωστρέφεια, αγνοώντας τη νίκη σχεδόν 2 μήνες.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι (79’ Τσόλακ), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (66’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (66’ Μιτρίτσα), Μουργκ (66’ Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (68’ Σάκιτς), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Μπερτόγλιο (79’ Πάλμα), Ιτούρμπε (85’ Δεληζήσης), Μαντσίνι (79’ Γκαρσία), Καμαρά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024