Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «επέδειξε κακοποιητική συμπεριφορά και αντοχή στη διάρκεια αυτής»

Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «επέδειξε κακοποιητική συμπεριφορά και αντοχή στη διάρκεια αυτής»

Πώς σκιαγράφησε τον χαρακτήρα του δράστη η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη.

Για τη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά μίλησε η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία με εντολή της οικογένειας του θύματος σκιαγράφησε τον χαρακτήρα του.

Θυμίζουμε ότι σήμερα συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς, με τον δράστη να απολογείται για την πράξη του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπου μίλησε η κ. Ηγουμενάκη, δίχως να έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά από τα στοιχεία της δικογραφίας, μαρτυρίες συγγενών και τις δημόσιες τοποθετήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η ψυχίατρος ανέφερε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ότι «προκύπτουν δύο διαφορετικές διαταραχές προσωπικότητας: η ναρκισσιστική διαταραχή και η ψυχοπαθητική ή αντικοινωνική».

«Θάνατος διαρκείας»

Σύμφωνα με την ειδικό της ψυχικής υγείας, ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν ήταν «θάνατος διαρκείας» και εξηγώντας αυτή της την κρίση, τόνισε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά στάδια στην προετοιμασία του εγκλήματος και στην εκτέλεσή του.

Απόλυτη προμελέτη

«Στα δύο αυτά διαφορετικά στάδια παρατηρείται απόλυτη προμελέτη», επισήμανε η ψυχίατρος περιγράφοντας τα δραματικά λεπτά του θανάτου της συζύγου του αλλά και του σκύλου της οικογένειας. Ενός εγκλήματος που συνέβη πριν από ένα χρόνο και συγκλόνισε χιλιάδες ανθρώπους σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Πέφτει πάνω στο σώμα της κοπέλας για 4 – 6 λεπτά. Υπήρξε μία πάλη, μία σωματική επαφή. Και το ζώο είχε ένα θάνατο διαρκείας… Πέρασε και εκείνο την πάλη του και σίγουρα είχε και μια ταλαιπωρία διαρκείας το παιδί του», το οποίο και χαρακτήρισε κακοποιητικό.

«Τραβούσε το παιδί στην κηδεία επί πολλές ώρες. Το έβαλε πάνω στο σώμα της μητέρας μετά το θάνατο. Βλέπουμε μία κακοποιητική συμπεριφορά και αντοχή στη διάρκεια αυτής», επισήμανε η ψυχίατρος που κατέθεσε την ιατρική εκτίμησή της κατά τη διάρκεια της δίκης.

Να μελετήσουμε τις συμπεριφορές όσων διαπράττουν γυναικοκτονίες

«Και οι δύο διαταραχές φέρουν την έλλειψη ενσυναίσθησης. Δεν έχει το συναίσθημα. Στο βάθος δεν μετανιώνει» είπε η κ. Ηγουμενάκη, η οποία αναφέρθηκε στις πολλές γυναικοκτονίες που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.

«Αυτοί οι άνθρωποι κάπως μεγαλώνουν» επισήμανε τονίζοντας την ανάγκη επιστημονικής έρευνας για κοινά στοιχεία συμπεριφοράς στους δράστες τέτοιων εγκλημάτων.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης , την άγρια θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ και τις ψευδείς καταγγελίες και καταθέσεις που έδινε επί 37 ημέρες, εμφανιζόμενος ως επιζών μίας φρικτής ληστείας που έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Κακοποιητική συμπεριφορά ακόμα και στο παιδί του

Μιλώντας για τη μικρή Λυδία που μεγαλώνει με τους παππούδες δίχως, έχοντας στερηθεί για πάντα το μητρικό χάδι, η κ. Ηγουμενάκη δήλωσε «πώς τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν πολύ δύσκολα. Θα μεγαλώσει και θα ακούει και θα διαβάζει για το έγκλημα παντού. Είναι ένα βάρος, το οποίο πρέπει να επεξεργαστεί στη ζωή της».

Και όπως είπε τα παιδιά σε αυτή την ηλικία «πιάνουν το συναίσθημα, τον φόβο, μία ένταση, τον θρήνο» επικρίνοντας τη στάση του κατηγορούμενου που είχε πάρει το βρέφος στην κηδεία της Καρολάιν. Η ψυχίατρος, μιλώντας γι’ αυτό το γεγονός, αναρωτήθηκε αν «κάποιος που αγαπάει το παιδί του, σκοτώνει τη μητέρα του; Απορώ αν αγάπησε τη μητέρα του παιδιού του».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024