Φωτογραφίες: Automedia

H πανίσχυρη Cayman GT4 RS θα αποκτήσει πολύ σύντομα και το ανοιχτό alter ego της με την μορφή της 718 Spyder RS η οποία εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό στο ταιριαστό περιβάλλον του Nurburgring μην μπορώντας να κρύψει τα στοιχεία της πληθωρικής προσωπικότητάς της.

Σε αυτά συγκαταλέγονται οι σφυρήλατοι τροχοί των 20 ιντσών από μαγνήσιο με την χαρακτηριστική πλήμνη που αποτελούν γνώρισμα των εκδόσεων GT4 RS, πίσω από τους οποίους διακρίνεται το σαφώς αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης.

Μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει και ένα νέο σετ εισαγωγών αέρα ακριβώς πίσω από την υφασμάτινη οροφή οι οποίες αναλαμβάνουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ψύξης ενός προφανώς ισχυρότερου κινητήρα.

Στο πίσω τμήμα, ο αεροδυναμικός διαχύτης και το ενεργό spoiler δεν παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με την «απλή» έκδοση της 718 Spyder και αναμένεται να διατηρηθούν έτσι καθώς η υφασμάτινη οροφή δεν επιτρέπει την τοποθέτηση της θηριώδους πτέρυγας που αποτελεί γνώρισμα των εκδόσεων GT4 RS.

Στην θέση του κινητήρα θα βρεθεί ο θηριώδης flat-six των 4,0 λίτρων με προέλευση τη 911 GT3.

Η ισχύς του θα διαμορφωθεί σε 500 ίππους και το όριο στροφών στις 9.000 σ.α.λ. μεγέθη που θα επιτρέπουν στην 718 Spyder RS να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο που δεν θα απέχει πολύ από τα 3,4 δευτερόλεπτα της αντίστοιχης έκδοσης της Cayman.

Το ίδιο θα ισχύσει και για την μέγιστη ταχύτητα η οποία αναμένεται να ανέλθει σε 315 χλμ./ώρα ενώ το σύνολο θα συμπληρώσει το αυτόματο κιβώτιο PDK.