Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari SF90 Stradale: Supercar ανησυχίες

Ferrari SF90 Stradale: Supercar ανησυχίες

Ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο τoυ ιταλικού supercar εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό προδίδοντας μια σειρά αναβαθμίσεων που, ως συνήθως, θα στοχεύσουν σε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις

Φωτογραφίες: Automedia

Η SF90 Stradale είναι ήδη από τα ισχυρότερα και ταχύτερα αυτοκίνητα που έχει στο οπλοστάσιο της η Ferrari, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, το Maranello ετοιμάζει μια σειρά βελτιώσεων για το μοντέλο που βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας του και οι οποίες, αναμενόμενα, υπόσχονται να εξασφαλίσουν ακόμα περισσότερα στους ευάριθμους δυνητικούς ιδιοκτήτες του.

Η παρουσία ενός δοκιμαστικού πρωτότυπου με καμουφλάζ που κρύβει το μπροστινό τμήμα του αποτελεί την καλύτερη ένδειξη για τις σημαντικές αλλαγές που επιφυλάσσει η Ferrari τόσο για την ορατή όσο και την αθέατη πλευρά του supercar.

Παρά το καμουφλάζ, η περιοχή του καπό δεν μπορεί να κρύψει το υπερυψωμένο αεροδυναμικό βοήθημα που θυμίζει το αντίστοιχο στοιχείο που συναντάμε στην αγωνιστικών προδιαγραφών 488 Pista και προέρχεται από τις τάξεις της F1. Σε ό,τι αφορά την χρησιμότητά του, χαλιναγωγεί την ροή αέρα με στόχο την παραγωγή της κάθετης δύναμης.

Αεροδυναμικές βελτιώσεις δείχνουν να κρύβουν και άλλα σημεία του καμουφλάζ στο μπροστινό τμήμα όπου οι εισαγωγές αέρα δείχνουν να εντάσσονται καλύτερα, πιο αρμονικά στη σχεδίαση.

Με δεδομένες τις παραπάνω αλλαγές, η SF90 Stradale αναμένεται να επιφυλάσσει και βελτιώσεις στο plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο με το οποίο εφοδιάζεται.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι το νέο αεροδυναμικό βοήθημα στο καπό βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα ηλεκτρικά μοτέρ στο μπροστινό τμήμα και εκτός από την αεροδυναμική ενδέχεται να συμβάλλει και στην αποτελεσματικότερη ψύξη νέων στοιχείων του plug-in υβριδικού συνόλου.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες το δοκιμαστικό πρωτότυπο θα μπορούσε να αποτελεί μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση της SF90 Stradale η οποία θα επωφελείται από νέα ηλεκτρονικά, αναβαθμισμένη μπαταρία ιόντων λιθίου ή ακόμα και νέων συστημάτων υποβοήθησης.

Όπως και να έχει, αναμένεται να μάθουμε περισσότερα σύντομα καθώς στις 16 Ιουνίου πραγματοποιείται συνέλευση μετόχων της Ferrari όπου θα παρουσιαστούν τα μεσοπρόθεσμα και τα νέα μακροπρόθεσμα σχέδιά της.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024