Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξέφυγε… (Vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξέφυγε… (Vids)

Δεν έχει πια πλάκα αυτό που κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δεν κάνει πλάκα. Τα έχει ισοπεδώσει όλα. Και συνεχίζει…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μόλις 27 ετών και έχει καταφέρει να πετύχει τα πάντα. Ένα παιδί που ξεκίνησε από τα Σεπόλια και τον Φιλαθλητικό, πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εξελίχθηκε, βελτιώθηκε και αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια τον πιο κυρίαρχο παίκτη στον κόσμο.

Ο Greek Freak είναι ο απόλυτος σούπερ σταρ στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, είναι εν ενεργεία πρωταθλητής με τους Μπακς, «κυνηγάει το back to back, ενώ είναι και MVP των περσινών τελικών αλλά και 2 φορές MVP της κανονικής διάρκειας. Παιχνίδι με το παιχνίδι και χρόνο με τον χρόνο διαλύει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και «πατάει» σε ακόμη μεγαλύτερες κορυφές, δείχνοντας ότι δεν έχει ταβάνι.

Στη σειρά με τους Σέλτικς, οι Μπακς προηγούνται πλέον με 2-1. Η νίκη το βράδυ του Σαββάτου στο «Fiserv Forum» είναι κομβική για την… οικονομία της σειράς, κυρίως για τον τρόπο που ήρθε. Τα «ελάφια» λίγο έλειψε να χάσουν ένα δικό τους ματς, όμως ο Αντετοκούνμπο είχε διαφορετική άποψη. Από το πρώτο λεπτό που αγωνίστηκε έδειξε τις «άγριες» διαθέσεις του κόντρα στη Βοστόνη και παρά την απουσία -και πάλι- του Κρις Μίντλετον, βγήκε μπροστά και απλά απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης των Μπακς και ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο.

Οι αριθμοί του εξάλλου μιλούν από μόνοι τους, με τον Greek Freak να σταματάει στους 42 πόντους, να μαζεύει 12 ριμπάουντ, να μοιράζει 8 ασίστ και να έχει ακόμη και 2 κλεψίματα αλλά και 3 τάπες. Συνολικά ο Γιάννης είχε 16-30 σουτ εντός πεδιάς, πολλά καθοριστικά καλάθια όταν είχαν «κολλήσει» τα ελάφια, αλλά και κομβικές άμυνες, όπως το μπλοκ στον Τζέιλεν Μπράουν στην προτελευταία επίθεση των Σέλτικς.

Με λίγα λόγια και με συνοπτικές διαδικασίες ο Αντετοκούνμπο έδειξε πόσο πολύ το ήθελε και πόσο θέλει αυτή την πρόκριση, αλλά και οι Μπακς να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Αυτή τη στιγμή έχουν το πλεονέκτημα έδρας το οποίο και πήραν από το Game 1 στη Βοστόνη, ενώ ο Γιάννης φαίνεται πως ακόμη και χωρίς τον «διόσκουρο» του Κρις Μίντλετον έχει επιβάλει τον νόμο του και… αποφασίζει για τη σειρά.

Στο Game 3 οποιοδήποτε αμυντικό πλάνο και «τρικ» των Σέλτικς πάνω του πήγε περίπατο, ο Γιάννης ήταν απλά ασταμάτητος και όσο παίζει έτσι οι Μπακς απλά δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και κανέναν…

Η postseason που διανύει ο Έλληνας σούπερ σταρ και φέτος είναι μυθική, έχει… διαλύσει τη στατιστική και είναι ο μοναδικός παίκτης σε όλο το ΝΒΑ που είναι στο TOP 5 σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Ο 27χρονος σούπερ σταρ έχει σε 35,3 λεπτά συμμετοχές, 29,6 πόντους, 12,6 ριμπάουντ και 7,3 ασίστ, που είναι οι περισσότερες που έχει δώσει σε playoffs στην καριέρα του.

Παράλληλα, ο Γιάννης είναι ο καλύτερος πασέρ σε σουτ τριών πόντων, ενώ εκτός αυτών έχει και 1,5 μπλοκ και 0,5 κλεψίματα ανά ματς. Αν είχε λίγο καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο (16%) θα μιλούσαμε αναμφίβολα για ιστορικές εμφανίσεις…

Η σειρά με τους Σέλτικς μοιάζει από τις πλέον αμφίρροπες των τελευταίων ετών, οι Κέλτες μοιάζουν ικανοί σαν ομάδα να κλείσουν ή έστω να περιορίσουν τον Γιάννη, όμως μέχρι στιγμής οι Μπακς φαίνεται να έχουν τις λύσεις και ο Greek Freak να έχει τον τρόπο… Με τη σειρά στο 2-1 μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς την κρισιμότητα του επόμενου παιχνιδιού που θα γίνει στην έδρα των Μπακς, αφού αν τα ελάφια επικρατήσουν φτάνουν σε «match ball» για την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής για ακόμη μια χρονιά. Και τότε ποιός θα σταματήσει τον Γιάννη και την παρέα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντετοκούνμπο με τη 40αρα που πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου με τους Σέλτικς έχει καταφέρει κάτι ακόμη αξιοσημείωτο. Έχει ξεπεράσει ήδη σε 40αρες στα playoffs τους θρύλους του ΝΒΑ, Τιμ Ντάνκαν, Καρλ Μαλόουν, Αμάρε Στουνταμάιρ, Λάρι Μπερντ και Ντομινίκ Γουίλκινς. Και είναι μόλις 27 χρονών…

Και δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ που κυνηγάει, αφού είναι ήδη στην τρίτη θέση όλων των εποχών με τους παίκτες με τα περισσότερα ματς με 30+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ. Ο Γιάννης έφτασε τα 13 ματς στα Playoffs, την ώρα που στην πρώτη θέση είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 48 παιχνίδια και στη δεύτερη θέση ο Λάρι Μπερντ με 19 ματς. Με τον Greek Freak να έχει πιθανότητες να περάσει τον Μπερντ ακόμη και φέτος αν πάει μακριά στην postseason.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024